Norvégiában már rovarlisztből készült kenyér kapható
A norvég kereskedelmi lánc, a Meny élelmiszer-innovációs törekvéseinek jegyében márciustól 22 üzletében részben lárvalisztből készült kenyeret kínál. A durva textúrájú Mjølmums márkájú kenyér 2,1 százaléknyi, azaz cipónként kb. 100 lárványi, fehérjében gazdag szárított és őrölt rovarlisztből készül.
A fejlesztés – bár sokak számára pillanatnyilag hihetetlennek tűnik – 5-10 éven belül feltehetően nem lesz az a klímaváltozás okán előttünk álló irdatlan kihívásokat elnézve.
Más fehérjeforrásokkal összevetve látható, hogy a lárvák lényegesen kevesebb vizet, helyet és táplálékot igényelnek. Egy kilogramm protein előállítása továbbá hatodannyi üvegházhatást okozó gáz kibocsátásával jár a lárvák, mint a szarvasmarhák esetében. Ráadásul megújuló erőforrást jelentenek, hiszen az állatok és emberek élelmiszer-hulladékából táplálkoznak.
Kapcsolódó cikkeink
Nincs többé csokoládé és édesség a norvég Kiwi kasszazónájában
A vásárlók egészséges élelmiszer-választását szeretné elősegíteni a norvég Kiwi diszkontlánc…
Tovább olvasom >Többször használható zacskókat vezet be a Kaufland Németországban
A Kaufland újrahasználható tasakokat vezet be pékárurészlegén Németországban. Az egyenként…
Tovább olvasom >Túrós réteske és Barackos réteske
Az újragondolt túrós és barackos réteskék igazi házias ízvilágot idéznek meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hiper személyreszabást tesztel a Tesco az Eagle Eye-jal
A Tesco az Eagle Eye technológiai céggel hiper-személyre szabott hűségprogram…
Tovább olvasom >Indiai vállalkozás indításáról állapodott meg a Nestlé és a Dr. Reddy’s gyógyszeripari csoport
A svájci óriás indiai részlege kezdetben kisebbségi részesedéssel rendelkezik majd…
Tovább olvasom >Neubauer Katalin: Bízunk abban, hogy most már visszatérhet a kiskereskedelem a régi, Covid előtti mederbe
2023 márciusa újabb jelentős fordulatot hozott a magyar kiskereskedelmi szektorban,…
Tovább olvasom >