Duális képzéssel segíti a fiatalok munkához jutását a Nestlé

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 08. 03. 09:54

Két éven belül megháromszorozná a duális szakképzési programjában részt vevő magyar fiatalok létszámát a Nestlé. A regionális és a magyar élelmiszeripar meghatározó vállalata így már nemcsak a tehetséges diákoknak kínál a külföldi ajánlatokkal összevetve is versenyképes lehetőséget, hanem segítséget nyújt a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatásában is.

Négy tanév alatt 44 édesipari termékgyártót, 16 elektronikai műszerészt és 6 villanyszerelőt szeretne bevonni a 15–24 éves korosztályból duális szakképzési programjába a Nestlé. A 66 fiatal a társaság meghatározó jelentőségű gyártási központjaiban, a diósgyőri és a szerencsi gyárakban dolgozhat.

Két miskolci középfokú oktatási intézménnyel, a Szemere Bertalan Szakközépiskolával és a Debreczeni Márton Szakiskolával közösen indított képzések célja, hogy biztosítsa a Diósgyőrben több évtizede tradicionális módszerekkel csokoládéfigurákat készítő és lassan nyugdíjba menő édesipari termékgyártó szakmunkások utánpótlását. A végzett elektronikai műszerészek és karbantartók pedig a szerencsi és a diósgyőri gyárban is találnak majd munkát.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink