Nemeskövi Dénestől búcsúzunk
75 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után márciusban elhunyt a 80-as évek egyik legsikeresebb, legnépszerűbb magyar szakácsa, Nemeskövi Dénes. Az ismert séf ikonikus tagja volt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, szakácsválogatott-tag, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok. Alapító tagja volt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének.
Munkája során számtalan elismerésben részesült. 1982-ben lett mesterszakács. A frankfurti Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás Szakács Olimpiáján 1984-ban két aranyérmet, 1988-ban egy aranyérmet nyert. Aranyérmes volt az 1985-ös kalsruhei nemzetközi szakácsversenyen, a Luxemburgban megrendezésre kerülő Szakács Világbajnokságon 1986-ban két aranyérmet nyert. 1996-ban Pannónia-díjat, 1997-ben Venesz József-díjat kapott, 2005-ben elnyerte az Év Gasztronómusa címet is, 2012-ben pedig a Szövetség Életműdíját. Visszavonulása után is mindig talált energiát az utánpótlás-nevelésre, a szakmai kérések teljesítésére, tréningek tartására. //
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban
Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban …
Tovább olvasom >Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst
A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >