Nemeskövi Dénestől búcsúzunk
75 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség után márciusban elhunyt a 80-as évek egyik legsikeresebb, legnépszerűbb magyar szakácsa, Nemeskövi Dénes. Az ismert séf ikonikus tagja volt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségnek, szakácsválogatott-tag, háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok. Alapító tagja volt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének.
Munkája során számtalan elismerésben részesült. 1982-ben lett mesterszakács. A frankfurti Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás Szakács Olimpiáján 1984-ban két aranyérmet, 1988-ban egy aranyérmet nyert. Aranyérmes volt az 1985-ös kalsruhei nemzetközi szakácsversenyen, a Luxemburgban megrendezésre kerülő Szakács Világbajnokságon 1986-ban két aranyérmet nyert. 1996-ban Pannónia-díjat, 1997-ben Venesz József-díjat kapott, 2005-ben elnyerte az Év Gasztronómusa címet is, 2012-ben pedig a Szövetség Életműdíját. Visszavonulása után is mindig talált energiát az utánpótlás-nevelésre, a szakmai kérések teljesítésére, tréningek tartására. //
Kapcsolódó cikkeink
Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst
A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy…
Tovább olvasom >Tisztújítás az MNGSZ-ben
Májusban tisztújítás zajlott a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségben is. Hatodik alkalommal…
Tovább olvasom >Michelin-csillagos séfek termékei a SPAR Szlovéniában
A szlovén SPAR-vásárlók mostantól olyan termékeket is vásárolhatnak, amelyet három…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra lehet jelentkezni a HoReCa Hősök pályázatra!
A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) HoReCa és Event Tagozata és…
Tovább olvasom >MMSZ HoReCa és Event Tagozat – marketing webshop
A METRO Gasztroakadémián tartott magarketingkommunikációs workshopot március 29-én a Magyar…
Tovább olvasom >