Nem sok üzlet lesz nyitva az ünnepek alatt

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 27. 11:18

Március 29-én, nagypénteken a hagyományoknak megfelelően munkaszüneti nap lesz Magyarországon, így az üzletek zárva tartanak. Az ünnepi hétvége ezzel a nappal veszi kezdetét, folytatódik március 30-án, nagyszombaton, majd március 31-én, húsvétvasárnap, és április 1-jén, húsvéthétfőn. Az említett napokon a nagyobb üzletláncok mellett a plázák és bevásárlóközpontok is zárva tartanak.


Ugyanakkor március 30-án, szombaton minden áruház és bolt nyitva lesz, így ez lesz az ideális nap a vásárlásra. Csütörtökön és szombaton az üzletek a megszokott nyitvatartási rend szerint várják a vásárlókat, míg vasárnap és hétfőn boltzár lesz. Néhány CBA, Coop és Reál bolt, valamint egyes kisebb üzletek azonban nyitva lehetnek az ünnepnapokon is, de mivel nincs egységes nyitvatartási rend, érdemes előre tájékozódni a boltokban kihelyezett tájékoztatók alapján.

Fontos megjegyezni, hogy húsvétkor továbbra is nyitva lesznek a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, valamint a vendéglátó- és szórakozóhelyek. A kisebb boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé, szintén nyitva tarthatnak.

Kiemelten megemlítendő, hogy húsvétkor nyitva lesznek a benzinkutaknál működő Spar üzletek (OMV és Lukoil kútjainál), a Fresh Cornerek (MOL) és a mini Tescók (Shell). Valószínűleg az éjjel-nappalik sem zárnak be teljesen, így a Manna, Roni üzletek továbbra is nyitva tarthatnak. Fontos azonban, hogy az egyes helyszínek nyitvatartásáról mindig érdemes tájékozódni a helyszínen vagy előre az interneten.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink