Négy évszakos úti cél a Balaton

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 06. 10:30

A Balaton az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetően négy évszakos úti céllá vált, az év minden időszakában különleges programlehetőségeket kínál – mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója pénteken egy szakmai konferencián, amelynek részleteiről a társaság közleményben tájékoztatta az MTI-t.

balaton-tihany

Faragó Péter kifejtette, hogy a következő években lehívható uniós fejlesztési források jelentős része a vidéki Magyarországot célozza, ami a Balaton szempontjából is előnyös lesz.

Továbbra is a vízparti, családi üdülés a legjellemzőbb a Balatonnál, azonban többek között az ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, a kalandparkok és az egyre népszerűbb vitorlázás eredményeként folyamatosan bővül az aktív turisztikai lehetőségek tárháza is – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Balaton jelentős helyi turisztikai bevételeket generáló nemzetközi vitorlás versenyeknek ad otthont, a strandokon pedig nagy divatja van a vízi sportoknak, mint a kajakozás, a sárkányhajózás, vagy a stand up paddle (állva evezés egy speciális szörf deszkán).

A Balaton még mindig az első számú belföldi úti cél, a tóhoz érkezők háromnegyede belföldi vendég. Az összes belföldi vendégéjszaka 26 százalékát, a külföldi vendégéjszakáknak pedig mintegy 15 százalékát regisztrálják a balatoni kereskedelmi szálláshelyek – ismertette az MT Zrt. vezérigazgatója. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink