MVI – januári ülés

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 01. 19:31

Az ipartestület képviselő-testülete január 25-én tartotta soros ülését. A grémium a napirend szerint a következő napirendi pontokat illetően döntött:

• Párkány utcai iroda kiadása. Az elmúlt 1 év tapasztalatai alapján a tagok és az elnökség, illetve a titkárság közötti kapcsolattartás elsősorban elektronikus formában történik, így a működéshez nem szükségszerű az iroda fenntartása.

• Országjáró road-show/piknik 2012 helyszíneinek és időpontjainak kijelölése. A visszajelzések szerint a múlt évben megtartott rendezvények egyértelműen sikeresek voltak. Csapody Balázst a Kistücsökben márciusban vagy áprilisban keresik fel az érdeklődők, Sopronban pedig Major Vilmos éttermében találkozik majd a stáb a helyi vendéglátósokkal. Elképzelhető, hogy a nyár folyamán Budapesten több helyszínen is találkozókat fognak tartani – a Biarritz, az Arany Kaviár és a Gerlóczy neve került szóba.

• 2012. évi gálaest. Jakabffy László tanácsadóként fog részt venni a munkában, a szervezőbizottság elnöki posztjára Balázs Józsefet javasolta. T. Nagy Tamás kreatív ötlete: a tavalyi szakácsok „adják át a stafétát”, azaz mindegyik maga helyett ajánljon valakit az idei szakácscsapatba.

• Szakmai utak szervezése. A tervek között szerepel utazás szervezése a Bocuse d’Or-ra Lyonba, valamint más 3-4 napos buszos szakmai utak megszervezése. A részvételi díj a felmerülő költségek fedezésén túl egy 25-30 százalékos biztonsági tartalékot tartalmaz. A bevételből fennmaradó összeg az MVI egy előre meghatározott célját támogatja.

Vendégként Zoltai Anna, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetésfelügyeleti Osztályának osztályvezetője bemutatta a GHP Munkacsoport munkáját, illetve a 2011 decemberében elkészült, Útmutató a vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához című, a magyar vendéglátás számára nagy jelentőségű dokumentum munkaanyagát.

Kapcsolódó cikkeink