Mostantól: Magyar Cukrász Ipartestület
Az Ipartestület szeptember 6-án, a lajosmizsei Új Tanyacsárdában tartotta meg éves közgyűlését. A rendezvényről Selmeczi László ügyvezető-társelnök számol be olvasóinknak.
Mivel a pandémiás veszélyhelyzet továbbra sem múlt el véglegesen, a kísérő programokat – szponzoraink kiállítását kivéve – nem tartottuk meg, így a rendezvény egynapos lett. Bízunk benne, hogy 2022 februárjában már a teljes programot meg tudjuk tartani – a Cukrászbállal együtt.
Az élet a COVID-időszak alatt sem állt meg, és 2020 óta számos projektet sikerült megvalósítanunk, be tudtuk pótolni az elmaradt tanfolyamokat, valamint továbbfejlesztettük székházunkat és tanműhelyünket. Jelentős eredményeket értünk el, amire büszkék vagyunk. Örömmel tapasztaljuk, hogy erősödik a közösségi érzés tagjaink között, akik egyre aktívabbak programjainkon és azonosulnak céljainkkal.
A SweeTEN 2.0 projektünkben részt vevő 10 tehetséges fiatal cukrász kolléga mentorálását olyan szaktekintélyek vállalták, mint Szűcs Árpád, Fehér Judit, Kovács Sándor, Varga Ádám, Mészáros Gábor, Kovács János vagy Jakabfi Dávid. Jó volt látni a tanulni vágyó fiatal cukrászokat, akik nyitottak voltak az újra, ugyanakkor érdekelte őket a régmúlt is.
Ipartestületünk pályázat útján először Regisztrált Tehetségponttá vált, majd a további pályázati feltételek teljesítése után márciusban megkaptuk az Akkreditált Kiváló Tehetségpont elismerésről szóló oklevelet is.
Az Év Fagylaltja verseny tavaly Székesfehérvárra kapott meghívást, folytatva a nagy sikerű, szombathelyi fagylaltünnep, az igazi fagylaltfesztivál sikertörténetét. Sajnos a 2020-as korlátozások ezt nem tették lehetővé, de az elnökség úgy döntött, hogy ha másképpen is, de megszervezzük a versenyt. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen a szakmai és a médiaérdeklődés is igazán jelentős volt.
A tavalyi Magyarország Tortája verseny, a korai SIRHA kiállításnak köszönhetően, nem szenvedett el jelentős hátráltatást a járvány miatt. Tavaly ugyan elmaradt a Magyar Ízek Utcája rendezvény, az összes központi ünnepséggel együtt, de ennek ellenére a sajtótájékoztatót mégis a Parlament Vadásztermében tudtuk megtartani, amit a szokásos médiaérdeklődés kísért.
Tavaly is sikeresen pályáztunk az Erasmus+ mobilitási programban; ezúttal 56 főnek lesz lehetősége külföldi tapasztalatszerzésre a következő 2 év során.
Hagyományteremtő céllal szerveztük az új Év Bejglije versenyt. Félelmeink ellenére minden elképzelésünket felülmúlta a nevezések száma, ugyanis 56 bejgli versengett a címekért.
1906 szeptemberében megjelent a Főváros Közlönyben egy bejegyzés arról, hogy a budapesti cukrászok és mézeskalácsosok ipartestülete megkezdte működését. Azóta eltelt 115 év, és hála Istennek az Ipartestületünk él és virul, van jövőképünk, vannak terveink, és újra van székházunk.
Az elért eredmények és a kitűzött célok ismertetése mellett még egy nagyon fontos napirendje volt a közgyűlésnek, az ipartestület nevének megváltoztatása: az elnökség úgy látta, kommunikációnk hatékonyságának növelése érdekében szükség van a rövidítésére. A kommunikációnk hatékonyságának javítása stratégiai fontosságú célunk, melyet jövőképünkben is meghatároztunk. A modern világban korábbi nevünk túl hosszú, ami magával hozza a hibázás lehetőségét mind tagjaink, mind partnereink és a média részéről. Az új, rövidített név: Magyar Cukrász Ipartestület továbbra is teljes mértékben kifejezi önazonosságunkat, képviseli hagyományainkat és értékeinket, mindemellett a kor elvárásainak is megfelel és jól kommunikálható. Az ehhez szükséges alapszabály-módosítást a Közgyűlés elfogadta.
Az elnökség korábbi határozatának megfelelően új logócsaládunkat is már az új névhez illeszkedően terveztettük meg. //
Kapcsolódó cikkeink
Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >