Magazin: Minőségi kapcsolat
Az ipartestület év végi gálaebédjének egyik főszponzora a METRO volt – ennek kapcsán beszélgettünk Bősze Ákossal, a cég HoReCa-szegmenssel foglalkozó célcsoport vezetőjével.
Miért döntöttek úgy, hogy támogatják az MVI gálaestjének megrendezését?
– A METRO elkötelezett támogatója a magyar vendéglátás sikerének, segítjük és támogatjuk a teljes aktív HoReCa-társadalmat és a feltörekvő fiatal generációkat – például az oktatásban való szerepvállalásunkkal. Idén számunkra is megtiszteltetés, hogy Rosenstein Tibor veheti át a Gundel-díjat. Tibi bácsit nap mint nap nagy büszkeséggel köszöntjük áruházainkban. Ő kitartó szakmai alázata és a vendégek kiszolgálásáért tett áldozatai miatt is méltó példaképe lehet a fiatal pályakezdőknek. Az eseményen Jakabffy Lászlóról is megemlékezünk, aki folyamatos segítségével és jelenlétével támogatta Gasztroakadémiánkat, és valódi képviselője volt a megalkuvás nélküli fejlődésnek.
Milyen ma Ön szerint a hazai vendéglátás színvonala?
– Öröm látni, mennyire színes és változatos lett hazánk gasztronómiája, bár a munkaerőhiány nehézzé teszi színvonalának stabilizálását. Ennek tudatában is dolgozunk azon, hogy partnereink magukat és vállalkozásukat fejleszthessék szolgáltatásainkkal.
Melyeket tartja a közelmúlt legjobb magyar éttermeinek?
– Nehéz és igazságtalan lenne 2-3 éttermet megnevezni; rengeteg pozitív tapasztalatom van budapesti vagy vidéki éttermekben egyaránt. Hiszem, hogy egy ilyen választás a vendégeknek is egyre nehezebb feladat lenne, mert országos szinten száznál is több igazán jó étterem működik, és számuk folyamatosan nő!
Mi a véleménye az utóbbi évek gasztronómiai trendjeiről?
– A gasztronómiai trendek hihetetlenül dinamikusan fejlődnek, változnak és színesednek. Ezekhez a változásokhoz mi is hozzájárulunk kínálatunk fejlesztésével és színesítésével – elsősorban húsosztályunk szortimentjéből a különleges vágású húsokat emelném ki.
Melyik az Ön kedvenc gasztronómiai stílusa?
– Már csak felgyorsult világunk miatt is kedvelem a fast casual koncepciójú éttermeket. Rövid étlappal rendelkező, kényelmes és elegáns, mégsem feszengő helyek, ahol bepillantást nyerhetünk a lokális alapanyagok felhasználásába is. Nevéből eredően gyors kiszolgálást nyújt, és meghökkentően jó minőségű alkotások kerülnek az asztalra, amelyekben a textúrák, színek és technológiák sora felfedezhető.
Mit vár Pohner Ádámtól a Bocuse d’Or lyoni döntőjében?
A maga 25 évével Ádám lesz a legfiatalabb versenyző a lyoni döntőben. Korát meghazudtoló tudással és kreativitásával készül együtt a teljes csapattal a világ leghíresebb szakmai versenyére. Bár sorsolása nem kedvező (1. nap, 2. box), de hiszem, hogy kiemelkedő lesz a teljesítménye a séfek elit világában. //
Kapcsolódó cikkeink
Új logisztikai központot nyitott a Metro Szerbiában
A német Metro Cash and Carry új, 15000 négyzetméteres logisztikai…
Tovább olvasom >A beszállítói és beszerzői célok ugyanazok, de csatornánként mások a kihívások és tervek – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Keddtől a kiskereskedelem tudományában mélyedhettek el az FMCG-szabadegyetem hallgatói a…
Tovább olvasom >A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >További cikkeink
A kézműves vagy a Temu jelző lesz a fa alatt? – felmérést készített a Meska magyar kézműves oldal
A Meska online kézműves piactér felmérése szerint az emberek közel…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >