Magazin: Minőségi kapcsolat

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 01. 16. 10:38

Az ipartestület év végi gálaebédjének egyik főszponzora a METRO volt – ennek kapcsán beszélgettünk Bősze Ákossal, a cég HoReCa-szegmenssel foglalkozó célcsoport vezetőjével.

Miért döntöttek úgy, hogy támogatják az MVI gálaestjének megrendezését?

Bősze Ákos
HoReCa-szegmensért felelős
célcsoportvezető METRO

– A METRO elkötelezett támogatója a magyar vendéglátás sikerének, segítjük és támogatjuk a teljes aktív HoReCa-társadalmat és a feltörekvő fiatal generációkat – például az oktatásban való szerepvállalásunkkal. Idén számunkra is megtiszteltetés, hogy Rosenstein Tibor veheti át a Gundel-­díjat. Tibi bácsit nap mint nap nagy büszkeséggel köszöntjük áruházainkban. Ő kitartó szakmai alázata és a vendégek kiszolgálásáért tett áldozatai miatt is méltó példaképe lehet a fiatal pályakezdőknek. Az eseményen Jakabffy Lászlóról is megemlékezünk, aki folyamatos segítségével és jelenlétével támogatta Gasztroakadémiánkat, és valódi képviselője volt a megalkuvás nélküli fejlődésnek.

Milyen ma Ön szerint a hazai vendéglátás színvonala?

– Öröm látni, mennyire színes és változatos lett hazánk gasztronómiája, bár a munkaerőhiány nehézzé teszi színvonalának stabilizálását. Ennek tudatában is dolgozunk azon, hogy partnereink magukat és vállalkozásukat fejleszthessék szolgáltatásainkkal.

Melyeket tartja a közelmúlt legjobb magyar éttermeinek?

– Nehéz és igazságtalan lenne 2-3 éttermet megnevezni; rengeteg pozitív tapasztalatom van budapesti vagy vidéki éttermekben egyaránt. Hiszem, hogy egy ilyen választás a vendégeknek is egyre nehezebb feladat lenne, mert országos szinten száznál is több igazán jó étterem működik, és számuk folyamatosan nő!

Mi a véleménye az utóbbi évek gasztronómiai trendjeiről?

– A gasztronómiai trendek hihetetlenül dinamikusan fejlődnek, változnak és színesednek. Ezekhez a változásokhoz mi is hozzájárulunk kínálatunk fejlesztésével és színesítésével – elsősorban húsosztályunk szortimentjéből a különleges vágású húsokat emelném ki.

Melyik az Ön kedvenc gasztronómiai stílusa?

– Már csak felgyorsult világunk miatt is kedvelem a fast casual koncepciójú éttermeket. Rövid étlappal rendelkező, kényelmes és elegáns, mégsem feszengő helyek, ahol bepillantást nyerhetünk a lokális alapanyagok felhasználásába is. Nevéből eredően gyors kiszolgálást nyújt, és meghökkentően jó minőségű alkotások kerülnek az asztalra, amelyekben a textúrák, színek és technológiák sora felfedezhető.

Mit vár Pohner Ádámtól a Bocuse d’Or lyoni döntőjében?

A maga 25 évével Ádám lesz a legfiatalabb versenyző a lyoni döntőben. Korát meghazudtoló tudással és kreativitásával készül együtt a teljes csapattal a világ leghíresebb szakmai versenyére. Bár sorsolása nem kedvező (1. nap, 2. box), de hiszem, hogy kiemelkedő lesz a teljesítménye a séfek elit világában. //

Kapcsolódó cikkeink