Mikor sikolt a homár
Norvég szakemberek csapata kapta feladatul, hogy a kritikusnak vélt témát körüljárja: éreznek-e fájdalmat a rákfélék, amikor élve forró vízbe dobják őket. Mindeközben a norvég kormány úgy döntött, felülvizsgálja az állatkínzásról szóló paragrafusokat. Végül a kutakodások eredményeként arra a megállapításra jutottak, hogy a gerinctelen állatok idegrendszere túl primitív ahhoz, hogy bármilyen mértékű fájdalmat is érezzenek. Amikor a szakácsok beledobják a jobb sorsra érdemes állatokat a lábosba, az élesen fütyülő hang, melyet sokszor a homár sikolyaként aposztrofálnak, valójában nem más, mint a páncélból kiáramló levegő. Lelkünk megnyugtatása végett is csak remélni tudjuk, nem a levegőbe beszélnek…
Kapcsolódó cikkeink
Élelmiszerpazarlás mérséklését szolgáló menüt készített a SPAR Norvégiában
A SPAR Norvégia egy népszerű élelmiszer-bloggerrel együttműködve állított össze élelmiszerpazarlás-mentes…
Tovább olvasom >Kanadából érkezik a homár a trandícionális vacsorára
A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara által évről évre megrendezésre kerülő homárvacsora…
Tovább olvasom >A Seafood Watch „vörös listájára” kerültek a homárok az északi simabálnák védelmében
A rákhalászok hálói és csapdái akkora fenyegetést jelentenek az Atlanti-óceán…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fekete új árnyalatai
Az elmúlt évben a hazai kávépiac mennyiségében csökkenő, értékében növekvő tendenciát…
Tovább olvasom >Újra lehet jelentkezni a HoReCa Hősök pályázatra!
A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) HoReCa és Event Tagozata és…
Tovább olvasom >MMSZ HoReCa és Event Tagozat – marketing webshop
A METRO Gasztroakadémián tartott magarketingkommunikációs workshopot március 29-én a Magyar…
Tovább olvasom >