Mikor sikolt a homár
Norvég szakemberek csapata kapta feladatul, hogy a kritikusnak vélt témát körüljárja: éreznek-e fájdalmat a rákfélék, amikor élve forró vízbe dobják őket. Mindeközben a norvég kormány úgy döntött, felülvizsgálja az állatkínzásról szóló paragrafusokat. Végül a kutakodások eredményeként arra a megállapításra jutottak, hogy a gerinctelen állatok idegrendszere túl primitív ahhoz, hogy bármilyen mértékű fájdalmat is érezzenek. Amikor a szakácsok beledobják a jobb sorsra érdemes állatokat a lábosba, az élesen fütyülő hang, melyet sokszor a homár sikolyaként aposztrofálnak, valójában nem más, mint a páncélból kiáramló levegő. Lelkünk megnyugtatása végett is csak remélni tudjuk, nem a levegőbe beszélnek…
Kapcsolódó cikkeink
Norvégia újraindítja gabonakészleteinek felhalmozását a globális bizonytalanságok miatt
Norvégia, reagálva a globális geopolitikai feszültségekre, a koronavírus-járványra, és a…
Tovább olvasom >Nincs többé csokoládé és édesség a norvég Kiwi kasszazónájában
A vásárlók egészséges élelmiszer-választását szeretné elősegíteni a norvég Kiwi diszkontlánc…
Tovább olvasom >Ez megfogta, ez hazavitte, ez megsütötte… – A nap videója
Homárfogás és -sütés Bermudán. A filmért katt a képre! …
Tovább olvasom >További cikkeink
Elutasítja a rövid távú lakáskiadás teljes betiltását Budapesten 26 szakmai szervezet
A rövid távú lakáskiadás esetében a teljes tiltás és a…
Tovább olvasom >Történelmi Magyar győzelem az ifjúsági szakács világbajnokságon
A Bocuse d’Or előszobájaként is emlegetett Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság…
Tovább olvasom >Vendéglátós szakiskolák tanulói mentették a Duna-parti szálloda ingóságait
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, ami az idei dunai…
Tovább olvasom >