Mi is az a mise en place?
A hatékony főzés francia művészete a mise en place, azt jelenti, mindent a helyére tenni. Ugyanakkor sokkal több a konyhai rendnél: egyfajta átfogó szemlélet, amely a folyamatok optimalizálását, gördülékennyé tételét segíti.
A konyhák általában helyszűkében vannak, sokszor zsúfolt és legtöbbször kreativitást igényel az optimalizálásuk – pedig a hatékony munkához elengedhetetlen a jól kihasznált tér. A bejárat/kijárat mellé mindig érdemes szemetest, illetve kézmosó állomást tenni. Kéztörléshez és felitatáshoz minden állomáshoz hasznos a papírtörlőt helyezése, amit akár falra szerelhető, akár hordozható adagolóban érdemes védeni a párától, gőztől, elkülöníteni a konyhai alapanyagoktól. Az adagolókat szemmagasságba helyezzük a felhasználás logikus sorrendjében, így még inkább rutinná válhat alkalmazásuk.
A Tork megújult ReflexTM törlőpapírrendszere maximálisan támogatja a konyhai folyamatok gördülékenységét. Falra szerelhető és hordozható adagoló kéz- és felülettisztításra ajánlott. A laponkénti adagolású ReflexTM használatával 37%-kal csökkenthető a felhasználás, ergonomikus, mert forgó adagoló fejével könnyen téphető bármely irányból, egyszerűen utántölthető, kifogyásjelzője pedig jelzi, ha szükséges a feltöltés. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Körforgásos gyártás, pazarlásmentes tervezés: a higiéniai piacon nem csak üres jelszó a fenntarthatóság
A vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a környezettudatos működésre, és…
Tovább olvasom >Új higiéniai tanácsadó szolgáltatást indít vendéglátóknak a Tork
A világjárvány és a klímaválság hatására ma minden korábbinál szigorúbb…
Tovább olvasom >Lebomló szappan, újrahasznosított papírtörlők: így járul hozzá a balatoni környezet védelméhez a higiénia
A Laposa Borterasz lett az első balatoni vendéglátóhely, amely megkapta…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások és az üzemanyagárak
A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >