Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre a svéd Essity

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 17. 09:51

A svéd Essity új higiéniai papírtermékekre szakosodó kutatás-fejlesztési központba invesztál a franciaországi Elzászban.

Az Essity fenntartható és felhasználóbarát termékek előállítására irányuló új módszerek fejlesztésére törekszik, és az új létesítmény a fogyasztói és a professzionális higiéniai piacokon történő innovációt szolgálja majd – közölte a vállalat.

Az Essity franciaországi Kunheimben működő kutatás-fejlesztési központja az elmúlt években 25 szabadalmat nyújtott be, többek között a Lotus Aqua Tube (lehúzható WC-papír guriga), a Lotus és az Okay Sans Tube (guriga nélküli WC-papír), a Tork SmartOne (egyszerre egy lapot adagol) és az alternatív rostokon alapuló higiéniai papírtermékekkel kapcsolatban.

A jelenlegi létesítmény közelében elhelyezkedő új kutatás-fejlesztési központban a vállalat több mint 80 szakértője és mérnöke dolgozik majd.

Az Essity hozzátette, hogy célja egy nagyobb, hatékonyabb központ létrehozása, amely a jövőbeni kihívások kezelésére is alkalmas.

Az Essity Franciaországon kívül Mexikóban, Svédországban, Németországban és az Egyesült Államokban működtet kutatás-fejlesztési központokat.

A többek között a Zewa gyártója 2023-ban 1,7 milliárd svéd koronát (140 millió eurót) fektetett kutatás-fejlesztésbe.

A vállalat áprilisban áremelésre vonatkozó terveket jelentett be a növekvő cellulózköltségek fedezésére, miután az első negyedévben a várakozásokat meghaladó eredményt ért el.

ESM

Kapcsolódó cikkeink