Meny: 34 százalékkal kevesebb kenyér kerül a hulladékba
A norvég Meny üzletláncnál az elmúlt hat hónapban összesen 34%-kal csökkent a kenyérhulladék mennyisége. A lánc reményei szerint éves szinten képes lesz több mint 1 millió kenyérnek megfelelő mennyiséget megmenteni a szemétbe kerüléstől.
Az eredményben szerepet játszott a Meny által márciusban bevezetett „kenyérnyerő projekt”, melynek keretében az üzletek technológiai alapú, a valós idejű értékesítést is figyelembe vevő algoritmusokra épülő automata tervezőprogram alapján süthettek. A projektben a vásárlók őszinte véleménye is helyet kapott az esti szűkebb választékot, a kedvenc kenyérfajtákat és a félkész kenyerek elérhetőségét illetően.
A Meny célja a teljes élelmiszerhulladék-mennyiséget 50%-kal visszavágni 2025-ig.
A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
Eurostat: az EU-ban lakosonként közel 130 kilogramm élelmiszer veszett kárba 2023-ban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Harmadával csökkent az élelmiszerpazarlásunk az elmúlt 8 évben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyarok szerint az élelmiszer-pazarlás ugyanolyan nagy probléma, mint a klímaváltozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Töretlen a hazai termékek sikere a PENNY-ben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Rémisztő kisfilmmel szórakoztat Halloweenkor az ALDI
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
