Meny: 34 százalékkal kevesebb kenyér kerül a hulladékba
A norvég Meny üzletláncnál az elmúlt hat hónapban összesen 34%-kal csökkent a kenyérhulladék mennyisége. A lánc reményei szerint éves szinten képes lesz több mint 1 millió kenyérnek megfelelő mennyiséget megmenteni a szemétbe kerüléstől.
Az eredményben szerepet játszott a Meny által márciusban bevezetett „kenyérnyerő projekt”, melynek keretében az üzletek technológiai alapú, a valós idejű értékesítést is figyelembe vevő algoritmusokra épülő automata tervezőprogram alapján süthettek. A projektben a vásárlók őszinte véleménye is helyet kapott az esti szűkebb választékot, a kedvenc kenyérfajtákat és a félkész kenyerek elérhetőségét illetően.
A Meny célja a teljes élelmiszerhulladék-mennyiséget 50%-kal visszavágni 2025-ig.
A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy áremelési hullám várható a kereskedelemben
2025 első felében általánosan csökkenő áremelési szándékokat tapasztalt a GKI…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >Az infláció az eurózónában 2 százalékra, az EU-ban 2,3 százalékra gyorsult éves szinten
Gyorsult az infláció növekedése az euróövezetben és az Európai Unióban…
Tovább olvasom >