Meny: 34 százalékkal kevesebb kenyér kerül a hulladékba
A norvég Meny üzletláncnál az elmúlt hat hónapban összesen 34%-kal csökkent a kenyérhulladék mennyisége. A lánc reményei szerint éves szinten képes lesz több mint 1 millió kenyérnek megfelelő mennyiséget megmenteni a szemétbe kerüléstől.
Az eredményben szerepet játszott a Meny által márciusban bevezetett „kenyérnyerő projekt”, melynek keretében az üzletek technológiai alapú, a valós idejű értékesítést is figyelembe vevő algoritmusokra épülő automata tervezőprogram alapján süthettek. A projektben a vásárlók őszinte véleménye is helyet kapott az esti szűkebb választékot, a kedvenc kenyérfajtákat és a félkész kenyerek elérhetőségét illetően.
A Meny célja a teljes élelmiszerhulladék-mennyiséget 50%-kal visszavágni 2025-ig.
A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.
Kapcsolódó cikkeink
Egekbe szökött az alkoholmentes sörök forgalma a norvég KIWI üzletláncban
A norvég KIWI üzletlánc új kezdeményezése, melynek keretében az ünnepi…
Tovább olvasom >Emberség, állatság – A nap képe
Egy német élelmiszerüzlet zöldségrészlegének ajánlata: vidd haza háziállataidnak a zöldséghulladékot!…
Tovább olvasom >Még jó! – élelmiszermentő kampányt indított az Auchan és a Nébih
Szemléletformáló kampányt indított az Auchan Magyarország a Nébih Maradék nélkül…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >