Meny: 34 százalékkal kevesebb kenyér kerül a hulladékba

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 11. 08. 16:49

A norvég Meny üzletláncnál az elmúlt hat hónapban összesen 34%-kal csökkent a kenyérhulladék mennyisége. A lánc reményei szerint éves szinten képes lesz több mint 1 millió kenyérnek megfelelő mennyiséget megmenteni a szemétbe kerüléstől.

Az eredményben szerepet játszott a Meny által márciusban bevezetett „kenyérnyerő projekt”, melynek keretében az üzletek technológiai alapú, a valós idejű értékesítést is figyelembe vevő algoritmusokra épülő automata tervezőprogram alapján süthettek. A projektben a vásárlók őszinte véleménye is helyet kapott az esti szűkebb választékot, a kedvenc kenyérfajtákat és a félkész kenyerek elérhetőségét illetően.

A Meny célja a teljes élelmiszerhulladék-mennyiséget 50%-kal visszavágni 2025-ig.

A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.

Kapcsolódó cikkeink