Megvan Budapest tortája

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 10. 30. 11:56

A Budapest hivatalos születésnapi tortája versenyen húsz izgalmas cukrászati alkotás versenyzett, és a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis nevű tortája, amit Müller Csilla készített, nyerte el a címet. Az öt döntős torta közül a szakmai zsűri választotta ki a Budapest 150 Tortát, amely november 17-től kapható lesz a cukrászdákban.

kép: Budapest Brand

A Fővárosi Önkormányzat képviseletében a Budapest Brand Zrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület hirdetett pályázatot Budapest 150. évfordulójára, amely egy olyan ünnepi torta megalkotását célozta meg, amely ötvözi a múltat az aktuális trendekkel. A pályázatra cukrászdák, vendéglátóhelyek és vendéglátóipari szakképző intézmények is jelentkezhettek. A szakmai zsűri – Balogh Nóra, Andrész Zoltán és Pataki Ádám cukrászmesterek, valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója – öt torta közül választotta ki a nyertes süteményt.

A nyertes torta, a Natalis, a Belvárosi Auguszt Cukrászda alkotása, amit az alkotók Születésnek neveztek el. A tortát november 17-én először lehet megkóstolni a hazai cukrászdákban.

A Natalis elkészítésénél az alapanyagok közül a mogyorót, a kávét és a csokoládét választották ki, melyek jellemzőek voltak a Budapest alapításának korára. A mogyoró kapja a fő hangsúlyt, míg a kávé és a csokoládé kesernyés és aromás ízei gazdagítják az ízharmóniát. Az áfonya savassága pedig frissességet és vibrálást ad az összhatáshoz.

Az Auguszt cukrászdák nemrég ünnepelték az alapításuk 150. évfordulóját, így külön megtiszteltetés és öröm volt számukra, hogy nyertek a pályázaton.

A Magyar Cukrász Ipartestület arra buzdítja tagjait, hogy minél többen készítsék el a győztes tortát az ünnepi alkalmakra, és ezzel is hozzájáruljanak a Budapest 150 évfordulójának ünnepléséhez.

Kapcsolódó cikkeink