Megújította együttműködését a K&H és a Tej Terméktanács

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 26. 10:03

A tejágazat jövőbeli fejlődése és az innovatív beruházások elősegítése érdekében megújította együttműködési megállapodását a K&H és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

Az újabb három évre szóló egyezmény értelmében a K&H kiemelt pártoló tagként – többek között – tanácskozási joggal vehet részt a szervezet eseményein, továbbá rendszeres kétoldalú egyeztetések megszervezésével támogatja annak eredményes működését és céljainak elérését.

– A K&H-val kötött partneri megállapodás is támogatást nyújt abban, hogy szervezetünk és az ágazat egésze előtt álló feladatokat hatékonyabban, akár a K&H szaktudására is támaszkodva lehessen megvalósítani – hangsúlyozta a megállapodás aláírásakor Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Európai uniós szinten 2035-ig több mint 2 millióval csökkenhet a tejelő tehénállomány, miközben az egy tehénre jutó tejhozamok növekedni fognak. Ahhoz, hogy ezzel a hazai tejágazat is lépést tudjon tartani, energia-, munkaerő- és mérethatékony telepek szükségesek. //

Kapcsolódó cikkeink