Mautner Zsófi: „Két éven belül nagyon menő lesz a magyar konyha”
Eszünk-e szöcskét a jövőben? Kinyomtatjuk-e majd ételeinket 3D-ben? És felkerül-e Magyarország a világ gasztronómiatérképére? Többek között erről beszélgetett Krizsó Szilvia Mautner Zsófi „főzőnővel” a Future Talks podcastjában.
Mautner Zsófi szerint, miközben a jövő felé tartunk, egy kicsit a múlt felé is megyünk, hiszen a gasztronómia egyre inkább visszanyúl a gyökerekhez, a tradíciókhoz. Ezzel párhuzamosan számos újítás is utat tör magának, például az alternatív fehérjeforrások.
Ennek kapcsán előkerült a „szöcsketéma”, ami a gasztroblogger szerint a mi kultúránktól messze áll, ám sok országban hagyománya van, és „nem olyan rémes, ahogy hangzik.” A húsmentesség és a harmadik világ élelmiszerellátása mellett szó esett még arról, hogyan lehet megtalálni az arany középutat a környezettudatosság és az teljes értékű táplálkozás között. „Elképzelhetetlen, hogy elhagyjuk a vasárnapi húslevest”, véli Mautner Zsófi.
A gasztronómiai szakember a beszélgetésben elmondta: a legjárhatóbb út a jövőt illetően a flexitariánus étrend, mivel ez a legegészségesebb és legfenntarthatóbb.
Ami a fine diningot illeti, Mautner Zsófi szerint abszolút van létjogosultsága, de sokkal kisebb létszámú étteremmel, mint amennyi most Budapesten működik.
A podcastban szó esett még az otthonfőzés újrafelfedezéséről, a dark kitchenek jelentőségéről, a zöldségek forradalmáról, a kis, családi éttermek jövőjéről, az ételek nyomtatásáról és a magyar konyha térnyeréséről.
A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=4S_pfRSvCus
Facebook:
https://www.facebook.com/trademagazin.hu
Soundcloud:
https://soundcloud.com/trade-magazin
Spotify:
https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu
Trade magazin:
https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/
Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.
Kapcsolódó cikkeink
Az ember birka, amerről a kolomp szól, arra megy – Puskás Tamás színész, rendező a FutureTalks podcastban
A színházi világ gazdasági hátteréről, a családról és színészlét kihívásairól…
Tovább olvasom >Átadták az „Év promóciója 2024”-díjakat
Idén 16. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Dr. Tilesch György: Beléptünk az AI-korszakba – Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja
… amelynek legnagyobb kihívása alapvetően az egyén és a gép…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >