Masszív leépítést hajt végre a DoorDash működési költségeinek visszafogása érdekében

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 06. 09:02

Az amerikai online ételrendelési és -házhozszállítási szolgáltatást nyújtó DoorDash 1250 embert bocsát el a költségek visszafogása érdekében.

Tony Xu, a vállalat vezérigazgatója a múlt héten egy az alkalmazottaknak küldött üzenetében megjegyzi, hogy a világjárvány soha nem látott lehetőségeket hozott a kereskedők és a fogyasztók kiszolgálása terén, és hogy a növekedéssel lépést tartson, a DoorDash felgyorsította a munkaerő-felvételt. Xu szerint bár a vállalat legtöbb befektetése megtérül, a csapat bővülését nem sikerült megfelelően menedzselni.

Xu szerint a munkaerő gyors bővülése mellet, ha a DoorDash nem foglalkozik a működési költségekkel, azok továbbra is túlszárnyalják az értékesítés növekedését. Megjegyezte továbbá, hogy a cég üzletmenete ellenállóbb, mint más e-kereskedelmi vállalatoké.

Az elbocsátott alkalmazottak 13 hetes kompenzációt kapnak, valamint egy négyhetes egyösszegű végkielégítést. Xu feljegyzése szerint az érintett dolgozók megkapják a 2023. februári megszolgált részvényeket is. A vízummal rendelkező munkavállalók esetében a felmondás időpontja 2023. március 1. lesz, ami Xu szerint időt ad nekik arra, hogy új állást találjanak.

TechCrunch

Kapcsolódó cikkeink