Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a Közép-Európai Egyetem (CEU) Budapesti campusán ünnepelte.
A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.
A fogadás egyik központi témája az 1956-os magyar forradalom után Írországba menekült, IV. Spelter Henrik Dublinban alkotott Marika süteménye, azaz a „Mary Cake” volt – amely egy gazdag csokoládétöltelékkel készült desszert baracklekvárral megkent piskótaalapon, csokoládéba burkolva, marcipánkoronggal.

Hazel Carmichael és Carolina Malagon
A tehetséges magyar szakembert annak idején egy kolléga, Alfred Bewleyl vette pártfogásába, akinek cukrászdájában a Mary Cakes évtizedekig azután is a dubliniak kedvence maradt, hogy Spelter a 60-as években New Yorkba költözött. A két barát családjának leszármazottjai a közelmúltban újra megtalálták egymást, és együtt hozták el a süteményt a budapesti ünnepségre, melyre az ipartestület vezetői is meghívást kaptak. //
Kapcsolódó cikkeink
Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >Édes kihívások a Balatonnál: itt a régió tíz legjobb cukrászdája
A Magyar Konyha idén is elkészítette a Balaton 2025 Gasztrokalauzt,…
Tovább olvasom >Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >További cikkeink
A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >A Nestlé továbbra is a világ legértékesebb élelmiszer márkája a Brand Finance szerint
A Nestlé immár tizedik éve vezeti az élelmiszermárkák globális rangsorát,…
Tovább olvasom >Iskolakezdés: átlagosan 50-75 ezer forinttal terveznek a családok
A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a 2025-ös iskolakezdés átlagosan…
Tovább olvasom >