Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a Közép-Európai Egyetem (CEU) Budapesti campusán ünnepelte.
A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható.
A fogadás egyik központi témája az 1956-os magyar forradalom után Írországba menekült, IV. Spelter Henrik Dublinban alkotott Marika süteménye, azaz a „Mary Cake” volt – amely egy gazdag csokoládétöltelékkel készült desszert baracklekvárral megkent piskótaalapon, csokoládéba burkolva, marcipánkoronggal.

Hazel Carmichael és Carolina Malagon
A tehetséges magyar szakembert annak idején egy kolléga, Alfred Bewleyl vette pártfogásába, akinek cukrászdájában a Mary Cakes évtizedekig azután is a dubliniak kedvence maradt, hogy Spelter a 60-as években New Yorkba költözött. A két barát családjának leszármazottjai a közelmúltban újra megtalálták egymást, és együtt hozták el a süteményt a budapesti ünnepségre, melyre az ipartestület vezetői is meghívást kaptak. //
Kapcsolódó cikkeink
Pedrivel és új termékkel lép szintet a BioTechUSA és az FC Barcelona partnersége
2024 szeptembere óta a BioTechUSA-cégcsoport az FC Barcelona globális táplálékkiegészítő partnere,…
Tovább olvasom >Szép bőrre hangolva
Az arcápolási piac lendületét sem az inflációs környezet, sem a…
Tovább olvasom >Mantova: Olasz ízorgia, fűszerekkel
A Fratelli Mantova BBQ termékcsalád új szintre emeli a grillezést. Egész évben, akár grillsütő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Három hazai fajtával indult az eperszezon a Kifli.hu-n
Az eper minden évben a legnépszerűbb szezonális gyümölcsök közé tartozik…
Tovább olvasom >Új fejezet a prémium élelmiszerek piacán: a Chef Market megvásárolta a Culinaris nagy- és kiskereskedelmi üzletágát
Jelentős átalakulás zajlik a prémium élelmiszerek hazai piacán: a Chef…
Tovább olvasom >Esős idő ellenére sokan voltak a Magyar Fagylalt Napján
Május 8-án országszerte kígyózó sorok és boldog vendégek jelezték, hogy…
Tovább olvasom >