Magyarország első aranykoszorús cukrászmestere
November 20.-ig tekinthető meg a 140 éve született Spelter Henrik tiszteletére szervezett emlékkiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Mi a közös az amerikai „Ice Café”-ban, a tatai „Spelter szelet”-ben, a berlini „Apfelsein fánk”-ban, az eperjesi „Dreifuss szelet”-ben vagy a párizsi „Madeleines parisienes”-ben? A felsoroltak mindegyike szerepel az egykoron neves, ám mára feledésbe merült magyar cukrász, III. Spelter Henrik gyönyörű, kézzel írt és rajzokkal illusztrált receptgyűjteményében. Ezen műtárgy köré épülve a Magyar Cukrász Ipartestület, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a tatai Kuny Domokos Múzeum egy közös kiállításban kíván emléket állítani III. Spelter Henrik és a tatai Spelter-cukrászdinasztia emlékének. Spelter Henrik munkássága kevéssé ismert fejezete a magyar vendéglátás és gasztronómia történetének, holott példás életútja és az elért eredményei alapján a Spelter névnek a legnevesebb hazai cukrászok panteonjában a helye.
A tárlat a Spelter Henrik Emlékévhez kapcsolódó program. A kiállítás megvalósulását az NKA támogatta.
Kapcsolódó cikkeink
Költöző emlékeink
A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumból a Budapesti Gazdasági Egyetem…
Tovább olvasom >Újra dübörög a banda!
Az ipartestület hangzatos nevet viselő rendezvénye az Erasmus mobilitási program…
Tovább olvasom >Elhunyt Kiss Imre, az MKVM nyugalmazott igazgatója
Hosszú betegség után, életének hatvannyolcadik évében elhunyt Kiss Imre, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
GVH: Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása
A Gazdaság Versenyhivatal (GVH) egyetért a versenytörvény egyes tervezett módosításainak…
Tovább olvasom >Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >