I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 02. 01. 11:33

Az I. Magyar Rendezvénygasztronómiai Bajnokság – az International Catering Cup – Hungary Selection – célja, hogy hozzájáruljon a vendéglátó ipari szektor megújulásához, új kulináris inspirációk felfedezésén keresztül. Célja továbbá, hogy egy gasztronómiai esemény keretein belül egyesítse a szakma legtehetségesebbjeit világszerte.

A kihívás megköveteli a csapatoktól, hogy különböző aspektusokból közelítsék meg egy fogadás, egy esemény vendéglátói szolgáltatását, mely szolgáltatás kiemelt jelentőséggel bír a rendezvényszakmában. A jelölteknek bizonyítaniuk kell tudásukat a következő próbatételek során: konyhai előkészítés, ételek elkészítése, az ételkreációk szállítása, az ételek prezentálása”.

A magyar bajnokság célja, hogy kiválassza azt a catering céget, aki a legérdemesebb hazánkat képviselni a 6. International Catering Cup 2019-ben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen.
A MaReSz (Magyarországi Rendezvényszervezők és –szolgáltatók Szövetsége) és a Hungexpo szervezésében megvalósuló versenyre 4 rendezvénygasztronómiai cég kvalifikálta magát:
• Albatros-Expo Catering Kft. (Kasuba László, Balázs Gergő, Volenter István)
• Budapest Party Service Kft. (Bernáth József, Józsa István, Kiss O’Shea Dániel)
• Fody Event and Party Service Kft. (Kiss Krisztián, Kovács Csaba, Győrffy Árpád)
• La Fiesta Party Service Kft. (Pap Lajos, Sallai Zoltán)
A Bajnokság 2018. február 6-7-én, a Sirha Budapest keretén belül kerül megrendezésre. A verseny első napján a Metro Gasztroakadémián az előkészítési munkálatok zajlanak, másnap pedig az elkészült ételek elszállításra kerülnek a Bajnokság helyszínére. A prezentálásra, kóstolásra és a zsűrizésre február 7-én 12 órától kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetés 17 órakor kezdődik.

A ZSŰRI
A zsűriben elismert nemzetközi, illetve magyar gasztronómiai szakemberek is helyet foglalnak: Joel Mauvigney, az International Catering Cup alapítója, Christophe Tournier, francia gasztronómiai szakember a francia Catering Szövetség képviseletében, Sárközi Ákos, a Borkonyha Étterem Michelin csillagos séfje, Wolf András, executive chef, a New York Kávéház és Salon Étterem séfje, valamint a 4 csapat delegáltja.
A Bajnokság műsorvezetője: Lázár Chef

Kapcsolódó cikkeink