Magyar ivóvíz a világ legjobb termékei között

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 02. 11:25

Legmagasabb, Nagy Aranyérmet kapott Szigetköz vize a brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől. A Mosonmagyaróvár és környékén élő 74.000 fős lakosság ivóvízét, mely Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészletéből, a szigetközi vízbázisból származik, a helyi önkormányzat tulajdonában álló Panta Aqua Zrt. 2011 óta szűrés és egyéb kezelés nélkül palackozza és forgalmazza itthon Szigetközi Friss Vízként, külföldön Panta Aqua néven. A rangos elismerésben a Panta Aqua the water márka szénsavas és szénsavmentes változata egyaránt részesült.

Monde_Selection (5.1)

A víz különlegessége, hogy szűrés, kezelés, tisztítás nélkül, közvetlenül palackozható ivóvíz, mely hasonlóan védett és állandó minőségű vízbázisból származik, mint ami az ásványvizekre van előírva. De a társaság üzletpolitikájának alapvető célkitűzése, hogy az ivóvizet, mint értéket visszavezesse a köztudatba. A szigetközi vízbázis különlegessége, hogy 300 – 600 m vastag kavicsgörgeteg részekre települt és a medence hatás miatt az Alpok tiszta mélységi vizei áramlanak ide, így gyakorlatilag kifogyhatatlannak tekinthető a feketeerdei vízbázis. A 70-100 m mélységű kutakból nagy mennyiségű és minden szempontból kiváló, kezelést nem igénylő tiszta víz nyerhető ki. Az itt található ivóvíz rendkívüli tisztasága, alacsony ásványi anyag tartalma adja meg a lehetőségét a palackozott ivóvíz előállítására is. Ezeket az előnyöket csak nagyon kevés palackozott víz tudja biztosítani szerte a világon. „Nagy megtiszteltetés és siker számunkra ez az eredmény. Az elismerés, visszajelzés számunkra, hogy jó úton haladunk afelé, hogy nemcsak hazánkban, de az országhatáron túl is egyre többen megismerjék Szigetköz vizét, melyre mindannyian büszkék lehetünk. S tovább erősíti egyben azt is, hogy a világ víz nagyhatalmai közé egyre inkább hazánkat is bevegyék.” – mondta Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója.

„Az ilyen nemzetközi versenyek, mint a Monde Selection is, valódi segítséget nyújt a fogyasztók számára az élelmiszerek tudatos választásában. Ennek a megmérettetésnek a lényege, hogy a zsűri számára nemcsak a termékek megjelenése, ízvilága a fontos, hanem élelmiszerbiztonsági tényezők is. Ezért is jelentős a Panta Aqua kiemelkedő elismerése ezen a versenyen” – mondta a hétfői eredményváró sajtótájékoztatón Zoltai Anna, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály vezetője.

Az 1961 óta működő Monde Selection minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatok mellett a jogszabályi megfelelés, csomagolás, címkézés, egészség- és környezettudatosság illetve innováció alapján. Több mint 70 szakértő, köztük Michelin-csillagos séfek, sommelier-ek, a Francia Konyhaművészeti Akadéma tagjai, táplálkozási és egészségügyi szakértők, egyetemi tanárok, vegyészmérnökök vizsgálják és tesztelik a termékeket. A megmérettetés lényege, hogy elismerései révén objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában. Idén az ünnepélyes díjátadó gála Lisszabonban, 2015. június 1-jén került megrendezésre, melynek keretében Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója vette át a díjat.

Kapcsolódó cikkeink