Magyar cukrász nyerte meg a fagylaltkészítő világbajnokságot
Nagy sikert el Fazekas Ádám budapesti cukrász, aki világelső lett gelato fagylaltjával, maga mögé utasítva az ilyen típusú fagyik készítőit az egész világon. A győzelemhez vezető úton három éve indult el – írja a napi.hu.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/12/gelato.jpg)
Fazekas Ádám gelato fagylaltja lett a világelső a rangos versenyen
Egy maratoni, 12 órán át tartó döntő után, amelyben a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt a magyar induló nyerte a világ legjobbjának járó elismerést – derül ki a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeket gyártó cége, olasz Carpigiani közleményéből. A Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a mások a Sigep – Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.
A győztes fagylalt Fazekas Ádám “Frutta di Pistacchio” fantázianevű édességkölteménye lett. A cukrász a budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza, ez a fagylaltja pisztáciakrémem alapul, amit tonkababbal és málnával bolondított meg az alkotó. A zsűri díjazta Fazekas technikai tudását, a édesség különleges összetevőit és ízét.
A cukrász nagy menetelése még 2018-ban kezdődött, amikor megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Az ezt követő éveben a Gelato Festival Next Generation verseny első helyét szerezte meg, amelyen a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel mérte össze tudását. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak. Elmondása szerint kimeríthetetlen tudásvágya hajtja előre szakmájában a győztes termékkölteményhez cukrászdájának egyik legjobban fogyó édessége adta az ihletet. (Komócsin Sándor, napi.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Tengernyi torta – A nap videója
Lenyűgöző látványt nyújtanak ezek a torták, de még az elkészítésük…
Tovább olvasom >Halleluja a neve a jubileumi szentév fagylaltjának
Halleluja névre keresztelték a jubileumi szentév hivatalos kézműves fagylaltját, amely…
Tovább olvasom >Kézműves Cukrászatért Alapítvány
Komoly személyi változások történtek idén a Kézműves Cukrászatért Alapítvány életében,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >