A legfőbb érték az ember: a járulékcsökkentésből megmaradó összeget is bérfejlesztésre fordítja a dm

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 01. 31. 11:24

A dm Kft. 2017-ben tovább fejleszti a béreket: az értékesítésben 9 százalékkal, a központi irodákban dolgozók esetén 7 százalékkal emelkednek januártól a bérek. A dm kedvező béren kívüli juttatási csomagot is ad munkatársainak, s számos családbarát intézkedés támogatja a munka és magánélet egyensúlyának megtalálását.

dm-drogerie
A januártól előre tervezett béremelésen felül a dm az életbe lépő járulékcsökkentésből megtakarított összeget is teljes mértékben bérfejlesztésre fordítja: az értékesítésben dolgozók 9 százalékkal, míg a központi irodákban dolgozók 7 százalékkal magasabb összeget vihetnek haza az idei évtől.
Napjaink egyik égető kérdése a gazdaság szereplői számára, hogy megfelelő, minőségi munkaerőt találjanak vállalati céljaik eléréséhez. A dm vallja, hogy vállalati sikereinek kulcsa a munkaerőben rejlik, ezért hosszú évek óta nagy hangsúlyt helyez a munkakörülmények és feltételek kedvező kialakítására, a munkatársak folyamatos fejlesztésére, képzésére, miközben versenyképes jövedelmet és változatos juttatási csomagot kínál dolgozóinak. A dm társadalmi felelősségvállalás stratégiájának egyik fontos része a munkahely és család összeegyeztethetőségének támogatása, a vállalatnál részmunkaidős foglalkoztatásra is van lehetőség.
A dm a leendő munkavállalók megtalálása terén is kezdeményező, s a jövőt építi: a dm szerepet vállal a duális képzésben, hogy a fiatalok számára vonzóvá tegye a kereskedelmi pályát, a szakmai gyakorlatos tanulók fogadásával az utánpótlás nevelésére fektet nagy hangsúlyt.
A dm kiemelt figyelmet fordít dolgozói elégedettségére, a dm háromévente nemzetközi szinten végez munkatársai körében Dolgozói Elégedettségi Felmérést. A legutóbbit éppen 2016-ban készítették, ahol a 12 európai ország között a magyar dm ismét kimagaslóan pozitív megítélést kapott munkavállalóitól.
A drogérialánc proaktív a munkáltatói márkaépítés területén is: munkáltatói videókkal szemlélteti, hogy milyen a dm-nél dolgozni, a kollégák legutóbb a Mannequin Challenge internetes kihívásban vettek részt közösen, s mozdulatlanná dermedve engedtek bepillantást a dm központjának életébe.

A drogéria jelen van ajánlataival a HVG állásbörzén, online karrieroldalán a munkavállalók egyszerűen tájékozódhatnak a nyitott pozíciókról, s adhatják be pályázati anyagukat.
Az e területen elért eredményeket több elismerés is mutatja az elmúlt évekből: a dm 2015-ben családbarát munkahely díjat kapott, ugyanabban az évben elnyerte a Legjobb munkahely díjat is, amelyet 2016-ban másodszor is átvehetett, akárcsak a Legvonzóbb munkaadó díjat.
„A vállalat számára fontos, hogy a munkatársaknak az anyagi elismerés mellett minél többféle egyéb előnyt is nyújtsunk. Pénzben nem mérhető, de a dm-nél fontos, hogy a kollégák megbecsülve érezzék magukat, figyelünk rá, hogy a munkatársak érezzék, munkájukkal miként járulnak hozzá a közös célok eléréséhez, hiszen ez közvetlenül hat a motivációjukra. Egy elkötelezett munkatárs nagyban hozzájárul a vállalati sikerekhez” – mondta el Csoknyainé Horváth Gertrud HR vezető.

Kapcsolódó cikkeink