A Müller hajszál híján beérte a Rossmannt

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 10. 11:16
A három legnagyobb magyarországi drogérialánc között folytatódik a verseny, ahol a dm továbbra is vezető helyen áll, míg a Rossmann szorosan követi, és a Müller stabilan a harmadik helyen áll.

Erős a verseny a top 3-ban

Az utóbbi években a dm különösen kiemelkedett adózott eredménye tekintetében, jelentős növekedést mutatva, míg a Müller szintén javított, beérve a Rossmannt. 2023-ban a dm adózott eredménye jelentősen, majdnem megduplázódott, míg a Müller ötödével növekedett, a Rossmann viszont 15%-os csökkenést mutatott – mutat rá a Pénzcentrum friss cikke.

A pandémia kezdeti hatása után a visszaesés várható volt, de a dm továbbra is jó teljesítményt nyújt. Az üzlethálózatok terjeszkedése is folyamatos; a Rossmann a 250. magyarországi üzletét nyitotta meg, míg a dm 262, a Müller 32 üzletet működtet Magyarországon.

Bérköltségek terén a dm költi a legtöbbet, 2023-ban több mint 17,2 milliárd forintot, míg a Rossmann 12,5 milliárdot, a Müller 4,5 milliárdot fordított erre a célra. Az alkalmazottak átlagbére tekintetében a Rossmann vezet, az átlagos bér itt meghaladja az 500 ezer forintot, követi a dm, majd a Müller. Fontos megjegyezni, hogy ez az átlag minden típusú munkavállalót magában foglal, az időszakos alkalmazottaktól kezdve a teljes munkaidőben dolgozókig.

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink