Látványos siker a Sirhán
Minden szempontból nagy sikert hozott a március 22–24. között tartott Sirha Budapest szakkiállítás, ahol a cukrász ipartestület a rendezvény szakmai partnereként idén is látványos és izgalmas programokkal színesítette a kiállítás programját.
– Az MCI számos szakmai programmal varázsolta el a látogatókat – mondta el Selmeczi László ügyvezető-társelnök.
– 2022. március 22. Pataki János-emlékverseny
Cukrászati termékverseny felnőtteknek és tanulóknak tortadíszítés, cukrász artisztika és cukorvirág-kompozíció kategóriákban. A díszmunkák a kiállítás mind a három napján megtekinthetők voltak.
– 2022. március 22. Díjnyertes magyar fagylaltok kóstolója
A látogatók megkóstolhatták a közelmúlt „Év Fagylaltja” versenyeinek díjazott fagylaltjait, valamint a „Gelato World Tour” és „Gelato Festival” európai döntős és világdöntőn díjakat nyert magyar fagylaltokat.
– 2022. március 23. Magyarország Tortája 2022. verseny élő zsűrizési köre.
Mindezek mellett a Sirha Desszertverseny és a Közétkeztetési Szakácsverseny megrendezését is támogattuk rozsdamentes asztalainkkal, a Desszertverseny szponzorfalán is megjelentünk.
Óriási öröm számunkra, hogy a „mieink” taroltak idén a Sirha desszertversenyen, hiszen a versenyt a Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna alkotta csapat nyerte meg a Hisztéria Cukrászdából, Kovács János pedig a „Kovács János Fagylalt És Sütemény” csapatával a legjobb artisztikai munka különdíját érdemelte ki.
Az utóbbi évek legjobb 24 fagylaltját kínáltuk a látogatóknak és a közel 5000 gombócnyi fagylalt délutánra mind el is fogyott. A csoportkép után maguk a díjnyertes cukrász kollégák kezdték el kínálni a jobbnál jobb fagylaltokat.
Az elmúlt évek Év Fagylaltja versenyek győztesei mellett a nemzetközi versenyeken díjazott fagylaltkülönlegességek is kerültek a pultokba, többek között Fazekas Ádám világbajnok pisztáciafagylaltját is meg lehetett kóstolni.
Régóta mondjuk, hogy Magyarország rajta van a világ fagylalttérképén, méghozzá egyre előkelőbb helyen!
A Pataki János-emlékversenyre rendkívül színvonalas díszmunkákkal neveztek mind a tanuló, mind a felnőtt kategóriákban. A nevezett 46 versenymunkából a zsűri összesen 29 alkotást díjazott, melyből 10 aranyérmes lett!
A zsűri tagjai Pataki Ádám, Petrezselyem Adrienn, valamint ifj. Sulyán Pál cukrászmesterek voltak.
Aranyérmes versenyzők:
Tortadíszítés (felnőtt): Németh Noémi
Tortadíszítés (tanuló): Pálkovács Krisztina, Huszár Hanna
Artisztika (Felnőtt): Tóthné Horzsa Veronika, Romicsné Domokos Mónika, Pintér Katalin Mária
Artisztika (tanuló): Radvánszki Nóra
Cukorvirág-kompozíció: Józan Barbara, Havan Ágnes, Németh Noémi
Az eredményhirdetésen Pataki Ádám, a zsűri elnöke és Petrezselyem Adrienn méltatta a díszmunkákat, majd támogatóink képviselőivel együtt adták át a díjakat és különdíjakat. Mindhárom napon óriási érdeklődés övezte a díszmunkákat, rengeteg látogató csodálta és fotózta a termékeket.
Standunkat és programjainkat meglátogatta Bognár Lajos, az agrártárca helyettes államtitkára, valamint Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója is delegációjuk kíséretében. Mindannyian elismerő szavakkal nyilatkoztak a verseny színvonaláról és a megkóstolt kiváló magyar fagylaltkülönlegességekről is.
Köszönjük a versenyzők, felkészítők, a zsűritagok és a díjnyertes fagylaltokat készítő kollégák részvételét és áldozatos munkáját!
Szintén köszönet és hála jár a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolája tanulóinak, akik Kiss Rita tanárnő irányításával segítették a stand vendégeinek kiszolgálását, a verseny lebonyolítását, és kitartóan és vidáman kóstoltatták a fagylaltkülönlegességeket a hosszú sorokban álló érdeklődőknek.//
Kapcsolódó cikkeink
Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >