Látványos siker a Sirhán
Minden szempontból nagy sikert hozott a március 22–24. között tartott Sirha Budapest szakkiállítás, ahol a cukrász ipartestület a rendezvény szakmai partnereként idén is látványos és izgalmas programokkal színesítette a kiállítás programját.
– Az MCI számos szakmai programmal varázsolta el a látogatókat – mondta el Selmeczi László ügyvezető-társelnök.
– 2022. március 22. Pataki János-emlékverseny
Cukrászati termékverseny felnőtteknek és tanulóknak tortadíszítés, cukrász artisztika és cukorvirág-kompozíció kategóriákban. A díszmunkák a kiállítás mind a három napján megtekinthetők voltak.
– 2022. március 22. Díjnyertes magyar fagylaltok kóstolója
A látogatók megkóstolhatták a közelmúlt „Év Fagylaltja” versenyeinek díjazott fagylaltjait, valamint a „Gelato World Tour” és „Gelato Festival” európai döntős és világdöntőn díjakat nyert magyar fagylaltokat.

látogatók megkóstolhatták a közelmúlt „Év Fagylaltja” versenyeinek díjazott fagylaltjait
– 2022. március 23. Magyarország Tortája 2022. verseny élő zsűrizési köre.
Mindezek mellett a Sirha Desszertverseny és a Közétkeztetési Szakácsverseny megrendezését is támogattuk rozsdamentes asztalainkkal, a Desszertverseny szponzorfalán is megjelentünk.

Ünnepeltek a desszertverseny győztesei
Óriási öröm számunkra, hogy a „mieink” taroltak idén a Sirha desszertversenyen, hiszen a versenyt a Füredi Krisztián és Károlyi Zsuzsanna alkotta csapat nyerte meg a Hisztéria Cukrászdából, Kovács János pedig a „Kovács János Fagylalt És Sütemény” csapatával a legjobb artisztikai munka különdíját érdemelte ki.
Az utóbbi évek legjobb 24 fagylaltját kínáltuk a látogatóknak és a közel 5000 gombócnyi fagylalt délutánra mind el is fogyott. A csoportkép után maguk a díjnyertes cukrász kollégák kezdték el kínálni a jobbnál jobb fagylaltokat.
Az elmúlt évek Év Fagylaltja versenyek győztesei mellett a nemzetközi versenyeken díjazott fagylaltkülönlegességek is kerültek a pultokba, többek között Fazekas Ádám világbajnok pisztáciafagylaltját is meg lehetett kóstolni.
Régóta mondjuk, hogy Magyarország rajta van a világ fagylalttérképén, méghozzá egyre előkelőbb helyen!
A Pataki János-emlékversenyre rendkívül színvonalas díszmunkákkal neveztek mind a tanuló, mind a felnőtt kategóriákban. A nevezett 46 versenymunkából a zsűri összesen 29 alkotást díjazott, melyből 10 aranyérmes lett!

A Pataki János-emlékverseny zsűrije: Petrezselyem Adrienn, Pataki Ádám és ifj. Sulyán Pál
A zsűri tagjai Pataki Ádám, Petrezselyem Adrienn, valamint ifj. Sulyán Pál cukrászmesterek voltak.
Aranyérmes versenyzők:
Tortadíszítés (felnőtt): Németh Noémi
Tortadíszítés (tanuló): Pálkovács Krisztina, Huszár Hanna
Artisztika (Felnőtt): Tóthné Horzsa Veronika, Romicsné Domokos Mónika, Pintér Katalin Mária
Artisztika (tanuló): Radvánszki Nóra
Cukorvirág-kompozíció: Józan Barbara, Havan Ágnes, Németh Noémi
Az eredményhirdetésen Pataki Ádám, a zsűri elnöke és Petrezselyem Adrienn méltatta a díszmunkákat, majd támogatóink képviselőivel együtt adták át a díjakat és különdíjakat. Mindhárom napon óriási érdeklődés övezte a díszmunkákat, rengeteg látogató csodálta és fotózta a termékeket.
Standunkat és programjainkat meglátogatta Bognár Lajos, az agrártárca helyettes államtitkára, valamint Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója is delegációjuk kíséretében. Mindannyian elismerő szavakkal nyilatkoztak a verseny színvonaláról és a megkóstolt kiváló magyar fagylaltkülönlegességekről is.
Köszönjük a versenyzők, felkészítők, a zsűritagok és a díjnyertes fagylaltokat készítő kollégák részvételét és áldozatos munkáját!
Szintén köszönet és hála jár a BGSZC Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolája tanulóinak, akik Kiss Rita tanárnő irányításával segítették a stand vendégeinek kiszolgálását, a verseny lebonyolítását, és kitartóan és vidáman kóstoltatták a fagylaltkülönlegességeket a hosszú sorokban álló érdeklődőknek.//
Kapcsolódó cikkeink
Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >Édes kihívások a Balatonnál: itt a régió tíz legjobb cukrászdája
A Magyar Konyha idén is elkészítette a Balaton 2025 Gasztrokalauzt,…
Tovább olvasom >Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Starbucks: vége a csak elvitelre szóló kávézóknak – visszatérés a vendéglátás melegségéhez
Radikális stratégiai váltásba kezd a világ legnagyobb kávézólánca: a tőzsdén…
Tovább olvasom >Útjára indult a „szeretet vessző béke”
Az Unicum Riserva támogatásában márciusban debütált a beck@grecsó formáció új…
Tovább olvasom >A Raffaello és a hangyák – A nap videója
Nagyjából négy és fél nap alatt távolítja el a hangyabolynyi…
Tovább olvasom >