Laborban „növesztik” a tenger gyümölcseit
Sejtekből növesztene egyes, eddig a tengerből halászott termékeit a Nomad Foods.
Európa legnagyobb mirelit élelmiszercége éppen ezért lépett partnerségre a BlueNaluval.
A Nomad Foods, amely olyan brandeket tulajdonol, mint a Findus, az Iglo, a La Cocinera vagy a Green Cuisine, azért szeretné laboratóriumi körülmények között termelni a tengeri élelmiszereket, mert ezáltal fenntarthatóbbá válna és hozzájárulna a bolygó halállományának megőrzéséhez.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A fagyasztók hőmérsékletének növelésével csökkenti karbonlábnyomát a brit Morrisons
A Morrisons legújabb kísérlete keretében szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében 3°C-kal növeli…
Tovább olvasom >Európában elsőként Nagy-Britanniában engedélyezték a sejttenyésztett húst állateledelként
Nagy-Britanniában engedélyezték a laboratóriumi hús állateledelként való felhasználását, így ez…
Tovább olvasom >A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni
A laboratóriumi hús előállítása és forgalomba hozatala számos kérdést és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >A Trade magazin idén is megkérdezi az Olvasói véleményét a karácsonyi tv-reklámokról! Szavazzon Ön is!
A közönségszavazás 2024. december 12. és 19. között zajlik. 🎁…
Tovább olvasom >ESG – a fenntarthatósági szabványokról jogi szemmel
2023 decembere óta számos jogszabály látott napvilágot az ESG-részletszabályokról, amelyben…
Tovább olvasom >