Laborban „növesztik” a tenger gyümölcseit
Sejtekből növesztene egyes, eddig a tengerből halászott termékeit a Nomad Foods.
Európa legnagyobb mirelit élelmiszercége éppen ezért lépett partnerségre a BlueNaluval.
A Nomad Foods, amely olyan brandeket tulajdonol, mint a Findus, az Iglo, a La Cocinera vagy a Green Cuisine, azért szeretné laboratóriumi körülmények között termelni a tengeri élelmiszereket, mert ezáltal fenntarthatóbbá válna és hozzájárulna a bolygó halállományának megőrzéséhez.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A fagyasztók hőmérsékletének növelésével csökkenti karbonlábnyomát a brit Morrisons
A Morrisons legújabb kísérlete keretében szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében 3°C-kal növeli…
Tovább olvasom >Európában elsőként Nagy-Britanniában engedélyezték a sejttenyésztett húst állateledelként
Nagy-Britanniában engedélyezték a laboratóriumi hús állateledelként való felhasználását, így ez…
Tovább olvasom >A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni
A laboratóriumi hús előállítása és forgalomba hozatala számos kérdést és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >