Különleges sajtok az ALDI szezonális kínálatában

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 11. 13. 18:30

Az ALDI sajtkínálatában számtalan különlegességet találni, amelyeket érdemes belekomponálni az ünnepi menüsorba, akár külön előételként, desszertként vagy alapanyag formájában.

Az ALDI-ban, az olasz sajtok között megtalálni az egészen friss, tejszínnel töltött, gyúrt sajtot, a burratat, amely édeskés, lágy, krémes jellegéből adódóan nagyon jó előétel vékonyra szelt sonkaszeletekkel körítve, pestóval ízesítve, rukkolával, vagy más salátával kiegészítve. A burrata készítése során a mozzarellát tejszínes, egészen friss krémsajttal töltik meg, ennek a frissességnek köszönhető lágy íze.

#701946#

Ha igazán karakteres sajtot szeretnénk kínálni, akkor érdemes az eredetvédett Parmigiano Reggiano-t választani az ALDI Gourmet válogatásából. A minimum 30 hónapig érlelt sajtot a készülő fogásainkhoz szinte fűszerként használhatjuk, hiszen a hosszú, speciális érlelési folyamatnak köszönhetően rendkívül gazdag ízvilággal bír. Természetesen önmagában is kitűnő, diófélékkel, aszalványokkal, friss szőlővel, almával vagy épp birsalmasajttal kínálva bármilyen sajttálon megállja a helyét.

#80021#

A sajttálakhoz az üzletlánc svájci sajtválogatását is javasolt felhasználni, a négyféle tradicionális keménysajtot tartalmazó termékben találni 12 hónapig érlelt, fűszeres Fior delle Alpi sajtot, egy darab 8 hónapos, gyümölcsös és csípős Lustenberger 1862-öt, 6 hónapig érlelt enyhe, lágy ízű Urschwyzer sajtot, és egy 5 hónapig érlelt, intenzív aromájú, sima textúrájú Château Heitenried sajtot.

#67526#

Kapcsolódó cikkeink