Különleges sajtok az ALDI szezonális kínálatában
Az ALDI sajtkínálatában számtalan különlegességet találni, amelyeket érdemes belekomponálni az ünnepi menüsorba, akár külön előételként, desszertként vagy alapanyag formájában.
Az ALDI-ban, az olasz sajtok között megtalálni az egészen friss, tejszínnel töltött, gyúrt sajtot, a burratat, amely édeskés, lágy, krémes jellegéből adódóan nagyon jó előétel vékonyra szelt sonkaszeletekkel körítve, pestóval ízesítve, rukkolával, vagy más salátával kiegészítve. A burrata készítése során a mozzarellát tejszínes, egészen friss krémsajttal töltik meg, ennek a frissességnek köszönhető lágy íze.
Ha igazán karakteres sajtot szeretnénk kínálni, akkor érdemes az eredetvédett Parmigiano Reggiano-t választani az ALDI Gourmet válogatásából. A minimum 30 hónapig érlelt sajtot a készülő fogásainkhoz szinte fűszerként használhatjuk, hiszen a hosszú, speciális érlelési folyamatnak köszönhetően rendkívül gazdag ízvilággal bír. Természetesen önmagában is kitűnő, diófélékkel, aszalványokkal, friss szőlővel, almával vagy épp birsalmasajttal kínálva bármilyen sajttálon megállja a helyét.
A sajttálakhoz az üzletlánc svájci sajtválogatását is javasolt felhasználni, a négyféle tradicionális keménysajtot tartalmazó termékben találni 12 hónapig érlelt, fűszeres Fior delle Alpi sajtot, egy darab 8 hónapos, gyümölcsös és csípős Lustenberger 1862-öt, 6 hónapig érlelt enyhe, lágy ízű Urschwyzer sajtot, és egy 5 hónapig érlelt, intenzív aromájú, sima textúrájú Château Heitenried sajtot.
Kapcsolódó cikkeink
Absolute Live: 16 éve a hazai sportitalok trendszettere
2008 óta etalonnak számít a funkcionális sportitalok piacán az akasztói…
Tovább olvasom >Idén 5500 új munkahelyet hoz létre az ALDI az Egyesült Királyságban
A brit ALDI 5500 új munkahelyet hoz létre 2024-ben folytatott…
Tovább olvasom >Vegyes használatú ingatlant fejlesztett az Aldi Süd Németországban
Vegyes használatú ingatlant fejlesztett az Aldi Süd a Karlsruhe közelében…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >