Vegyes használatú ingatlant fejlesztett az Aldi Süd Németországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 23. 09:25

Vegyes használatú ingatlant fejlesztett az Aldi Süd a Karlsruhe közelében található Waldbronnban, amely kiskereskedelmi és lakáscélú területeket is magában foglal. Az új helyi bevásárlóközpont építése mintegy két és fél évig tartott.

A földszinten három kiskereskedő nyitotta meg hivatalosan is üzletét összesen 3000 négyzetméteren – közölte a diszkontlánc.

Az Aldi Süd üzlete egyedül 1300 négyzetméteren terül el, és széles termékválasztékot kínál, melyben a megfizethető árú saját márkás termékek aránya meghaladja 90%-ot.

A partner Werner Wohnbau GmbH & Co. KG. által kialakított kiskereskedelmi területet a diszkontcég fogja üzemeltetni és bérbe adni.

Kézzelfogható hozzáadott érték

Christof Hake, az Aldi Süd ingatlanügyekért felelős ügyvezető igazgatója kijelentette:

– A helyi bevásárlóközponttal és az új lakásokkal kézzelfogható hozzáadott értéket teremtünk a környékbeli emberek számára. Fejlesztőként számunkra a mai megnyitó mérföldkő, hiszen megmutatja, hogy a kihívást jelentő építési projekteket is határidőre és gazdaságilag fenntartható módon valósítjuk meg.

– Egy olyan időszakban, amikor a növekvő költségek sok építési projekt megvalósulását hátráltatják vagy akár el is lehetetlenítik, ez minden, csak nem magától értetődő. Sikerünk kulcsa a projektpartnerünkkel és Waldbronn városával való kiváló együttműködés.

Az ingatlanban mintegy 115 lakás kerül kialakításra, amelyeknek mintegy 20%-a szociálisan támogatott.

Az ingatlan jó összeköttetéssel rendelkezik a karlsruhei technológiai régióval, ami azt az Aldi szerint mind lakhatás, mint üzleti lokácó szempontjából vonzóvá teszi a vállalatok számára.

ESM

Kapcsolódó cikkeink