Kóstolóval ünnepelték Budapesten a kávé világnapját
Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepelte a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várták a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espresszóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig.
Közölték, hogy az érdeklődők különleges (specialty) kávékkal találkozhattak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítették a korlátlanul kóstolható espresszókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat. Olyan kávék is elérhetők voltak, amelyek kereskedelmi forgalomban ritkán fordulnak elő, Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek vagy csak limitált mennyiségben érhetők el néhány újhullámos kávézó kínálatában. A rendezvényen bemutatkozott az eisbock típusú kondenzált tej is, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.
A színpadi beszélgetések során téma volt a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők megtudhatták, miért vált egyre népszerűbbé a kávé mint alapanyag az alkoholgyártó cégek körében.
Az idei bajnokságon A Kávé Napja kávé blendjének megalkotása volt a feladat. A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek. A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatta az eredményhirdetés előtt. A szervezők emellett kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók voltak, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívák.
Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárult A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.
Kapcsolódó cikkeink
Adattudományi módszerekkel és az AI segítségével azonosít a Nestlé a „klímarezisztens kávécserjéket”
A Nestlé szakértői azt vizsgálják, hogy a fejlett adattudomány és…
Tovább olvasom >Új kávépörkölő üzem és oktatóstúdió nyílt Budaörsön
Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a…
Tovább olvasom >A Kongói Demokratikus Köztársaságban folytatott kávéipari tevékenységébe invesztál a Nestlé
A pénzeszközöket a cég kávévásárlásra, árprémiumokra, technikai segítségnyújtásra és közösségi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >