Kiváló minőségű vöröshagymát a vágódeszkákra!
A vöröshagyma a magyar konyha elengedhetetlen és megkerülhetetlen alapanyaga. Hamarosan már kiváló minőségű vöröshagymát apríthatunk, hiszen megnyílt a pályázási lehetőség ebben a termékkörben is. Az elvárások ezúttal is magasak. Számít a méret és a termesztés körülménye is.
Jó, ha van vöröshagyma a tarisznyában, de az még jobb, ha ez a hagyma kiváló minőségű! A KMÉ-védjegyet olyan, az Allium cepa L. fajból termesztett vöröshagyma viselheti, amelynek átmérője legalább 45 mm. Méretkategóriák szerint lehet nevezni: 45-50 mm, 50-70 mm, 70-90 mm.
A kiváló vöröshagymának további speciális külső jellemzőkkel kell bírnia
Ilyen a kemény, tömör állag és a fajtára jellemző színű, zárt, ép buroklevél. A védjegyet elnyert vöröshagyma kívülről láthatóan csíramentes és gyökérzet maradványok sem láthatók rajta. Ebben a termékkategóriában is alapelvárás, hogy a termesztő integrált termesztéstechnológiával, biológiai növényvédelem mellett nevelje a vöröshagymát.
KMÉ
Kapcsolódó cikkeink
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar az egészséges GMO-mentes növényekre épül
A mezőgazdasági termelés, az élelmiszeripar és a táplálkozástudomány kéz a…
Tovább olvasom >Mozgalmasan indult az idei védekezési szezon az országos jégkármérséklő rendszer számára
Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított a Nemzeti…
Tovább olvasom >Megszülettek az európai gazdatüntetések első eredményei
A gazdák európai szintű összefogásának hatására az Európai Bizottság néhány…
Tovább olvasom >További cikkeink
Neubauer Katalin: Bízunk abban, hogy most már visszatérhet a kiskereskedelem a régi, Covid előtti mederbe
2023 márciusa újabb jelentős fordulatot hozott a magyar kiskereskedelmi szektorban,…
Tovább olvasom >Baromfi Világnap: május 10-e a baromfis szakma ünnepe
Magyar kezdeményezésre május 10-én ünnepli a baromfis szakma a Baromfi…
Tovább olvasom >NGM: az exportpiacok gyengélkedése továbbra is rontja az ipar teljesítményét
A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2024 márciusában a naptárhatástól…
Tovább olvasom >