Kisebb környezetterhelésű termékeket vezet be a piacra a Purina Europában
Purina One DualNature márkanév alatt vezette be a Purina, Európa vezető állateledel-gyártója első csökkentett CO2-kibocsátással készülő állateledel-termékcsaládját. A lépés a Nestlé azon szélesebb körű törekvését támogatja, mely szerint 2030-ig 50%-kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását.
A Purina One DualNature termékek előállítása 2019-hez képest 15,7%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátással történik, amely érték a termékek teljes környezeti hatását mérő életciklus-értékelésen alapul. A vállalat nagyratörő célját a gyártási folyamatban, a receptúrákban, a logisztikában és a csomagolásban végrehajtott jelentős változtatásoknak köszönhetően érte el, amelyeket a vállalatok üvegházhatásúgáz-kibocsátásának csökkentésére irányuló projektjeit és stratégiáit ellenőrző független szervezet, a South Pole tanúsított. A változtatások a Purina One DualNature tápértékét, minőségét és ízét nem befolyásolják.
A Purina One DualNature eledelek felnőtt és/vagy sterilizált macskák számára különféle összetételben kaphatók, csirkével, pulykával, marhahússal, és az emberi táplálkozásban előnyeikről ismert spirulinát vagy tőzegáfonyát tartalmaznak. A Purina One DualNature Lazac spirulinával például támogatja a macskák immunrendszerét, míg a Purina One DualNature Csirke tőzegáfonyával, hozzáadott halolajjal járul hozzá a húgyutak egészségéhez.
A Purina One DualNature újrahasznosítható, egyanyagú csomagolásba került. A vállalat tervei szerint 2025-re csomagolásainak több mint 95%-a újrahasznosítható lesz, és a vállalat elkötelezte magát a 100%-os arány elérése mellett. A Purina Europa a körforgásosságot szem előtt tartva prioritásként kezelte az új termékcsalád csomagolásában a szűz műanyag használatának csökkentését. A Purina One DualNature csomagolások 40%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek az ISCC tömegmérleg-módszert alkalmazva.
A Purina One DualNature a Purina azon vállalását testesítik meg, mely szerint kiváló minőségű táplálékkal kívánja támogatni a macskák egészségét, miközben egy szebb jövő érdekében hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.
Kapcsolódó cikkeink
Tálak újratöltve
Bár a tavalyi év „árzivataros” hónapjaiban sok háztartásban állateledel helyett…
Tovább olvasom >A magyar macskatartóknak a cicák jóléte a legfontosabb, de a fenntarthatóságra is egyre nyitottabbak
Annak ellenére, hogy csak 10-ből 3 magyar figyel fokozottan arra,…
Tovább olvasom >Sheba Taste of Paris válogatás felnőtt macskák számára
Az új Sheba Mini koncepciót kulináris metropoliszok ihlették, biztosítva a…
Tovább olvasom >További cikkeink
BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >Egyre durvul a zsugorinfláció
A mosogatószer, az édességek, a tejföl, a túró, a kefir…
Tovább olvasom >NGM: az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét, új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár
Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára…
Tovább olvasom >