Kiderült, Ausztriában vagy Magyarországon drágább-e a Lidl

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 04. 12:13

Az árteszt a gyengülő forint miatt vált indokolttá, a gyakorlati megvalósításra pedig a Telex munkatársa vállalkozott, aki Mosonmagyaróváron és Kittsee-ben (Köpcsényben) tesztelte a világ minden szegletében elszálló élelmiszerárakat, alig egy óra különbséggel.

Van, ami miatt megéri átmenni

Összességében véve elmondható, hogy a magyar boltokban a legtöbb áru olcsóbb: az árstopos termékek mellett az ásványvíz, a darált hús, a csirke levescsomag is. Jobb árban van viszont az osztrákoknál a sárga burgonya, a hagyma és pulykamellsonka.

További jelentős különbség, hogy míg Mosonmagyaróváron tömeg volt, Köpcsényben alig 10-en lézengtek a Lidl-ben. Szembetűnő a magyar vásárlóknak, hogy nincsenek hiánytermékek: kristálycukor és étolaj is bőségesen van a polcokon.

Ausztriában jellemzően több az olyan saját márkás termék, amit osztrák cég gyárt, így az összehasonlítás egy ponton nehézkessé válik.

“A feleségem kipróbálta, és szerinte a kintről hozott mosókapszula (ami idehaza messze nem számít a legjobb minőségűnek) saját márkás áruja az üzletláncnak, jobban tisztít, mint amit ugyanabból idehaza vett. Bár hozzátette, lehet, hogy csak a korábbi hírek – miszerint Ausztriában jobb minőségűek a termékek –, volt hatással az értékítéletére”

– teszi teljessé az osztrák-magyar körképet a Telex munkatársa szubjektív bevásárlótúráján.

 

Kapcsolódó cikkeink