Kevesebb transz-zsírsavat az ételekbe! – Szlovénia új szabályozást vezetett be
Limitálja a transz-zsírsavak arányát az országban kapható termékek esetében Szlovénia új szabályozása. Ennek alapján 100 grammnyi zsírhoz maximum 2 gramm zsírsav adható termékenként.
Tanulmányok szerint a szaturált zsírsavak fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ami hozzájárulhat a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásához, valamint bizonyos rákfajták megjelenéséhez.
Szlovénia élelmiszer-biztonsági hatósága folyamatosan vizsgálja az új rendelkezés hatását. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Az Európai Parlament új szabályokat fogadott el egyes élelmiszereknél a fogyasztók tájékoztatására
Az Európai Parlament (EP) elfogadta a „reggeli irányelvek” módosítását –…
Tovább olvasom >Az egészséges termékek irányába mozdulna el a Tesco
A Tesco, az Egyesült Királyság legnagyobb élelmiszer-kereskedőjeként, nem csupán a…
Tovább olvasom >A SPAR lett a MasterChef Slovenia hivatalos partnere
A SPAR Slovenia az ország legnépszerűbb főzőműsorának, a MasterChef Slovenia-nak…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKID-Mastercard: Lendületvesztés a hazai webshopoknál és a szárnyaló TEMU (hanggal)
Továbbra sem látszik a fellendülés a belföldi e-kereskedelmi piacon. Ráadásul…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek
Felelősen a tiszta kommunikációért Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), a…
Tovább olvasom >Michelin-csillagfényben tündököl a 8. Debrecziner Gourmet
Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: június 14. és…
Tovább olvasom >