Képzések a legjobbaknak
Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe emelte a tehetséges fiatalok képzését, szakmai elkötelezettségüknek fokozását. E tevékenységre eddig is sikertörténetként tekinthettek a szervezet vezetői – mérföldkő volt a Nemzeti Tehetség Programban az ösztöndíjasok támogatása, majd az ebből megalakuló sweeTEN program, amely 10 elkötelezett fiatal cukrász szakmai továbbképzését szolgálta. Ezzel egy időben létrejött az ipartestület ifjúsági tagozata Ipacs Balázs vezetésével.
A képzés színhelye az ipartestület székhelyén található modern oktatókabinet. A képzésben szerepelnek külföldi cukrászok mesterkurzusai éppúgy, mint a hazai cukrászat meghatározó személyiségeinek prezentációi, gazdasági ismeretek megalapozó előadásai, vagy a kommunikációs készséget fejlesztő tréningek.
Idén sweeTEN 2.0 elnevezéssel tovább folytatódik egy új csoport képzése, közös szervezésben a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrummal. Az idei csoportba 6 diákot az oktatási intézmény, 4 fiatal cukrászt az Ipartestület delegált.
A programsorozat első etapjában sor került a projekt bemutatására, és Selmeczi László társelnök ismertette az ipartestületet, feladatait, tevékenységét és stratégiai terveit, ezt jó hangulatú bemutatkozós kommunikációs drillek sorozata zárta, amit Vojtek Éva irányított. 3 héttel később a projekt részvevői kétnapos tanfolyamon vettek részt, melynek előadója Andrea Giannone, szicíliai mestercukrász volt. Újabb 2 hét múlva a fiatal kollégák Kemény Andrásné vezetésével megismerkedtek a francia sütemények egyik textúráját adó lágy krémekkel, felhasználásuk változatos módjaival.
A képzések és a program a vírusveszélyhelyzet megszűnése után folytatódik. //
Kapcsolódó cikkeink
Magazin: Ideális körülmények között
A Füredi Fagyizó évek óta a fagylaltversenyek élmezőnyébe tartozik, de…
Tovább olvasom >A sweeTEN-program folytatódik
Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >