A sweeTEN-program folytatódik

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 09. 04. 09:28

Az ipartestület 2019-ben új lapot nyitott az oktatási területén, feladatkörébe emelte a tehetséges fiatalok képzését és szakmai elkötelezettségüknek fokozását. E tevékenységre eddig is sikertörténetként tekinthettek a szervezet vezetői – mérföldkő volt a Nemzeti Tehetség Programban az ösztöndíjasok támogatása, majd az ebből megalakuló sweeTEN program, ami 10 elkötelezett fiatal cukrász szakmai továbbképzését szolgálta. Ezzel egy időben létrejött az ipartestület ifjúsági tagozata, vezetője Ipacs Balázs.

Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete

Hosszú kényszerpihenő után május végén jött újra össze a sweeTEN csapat! A délelőtti program a 90 éves szombathelyi Mészáros cukrászdáé volt. Tulajdonosa, Mészáros Gábor az üzleti életben való talpon maradás lehetőségeiről tartott előadást. A grazi Mészáros Macaron & Dessert Boutique cukrászati termelő vezetőjével, Varga Ádámmal négyfajta macaront készítettek a fiatalok. Délután Fehér Judit irányításával gyönyörű csokivirágok, tortadekorációk születtek.

Következő alkalommal a csapatot Ipacs Balázs fogadta egész napos üzemlátogatáson és fagylaltkészítési tanfolyamon a tápiószecsői Hisztéria cukrászdában, itt a hazai cukrászdákban még alig előforduló speciális gépeket is megfigyelhették működés közben.

sweeTEN program

Az ifjúsági program az ipartestület egyik büszkesége

Június közepén Kovács Sándor mestercukrász, a Gerbeaud volt cukrászati vezetője mutatta be tradicionális sütemények elkészítésének tudományát.

Egy héttel később a munkában és az életben is gyakran előforduló konfliktusok fajtáiról és kezeléséről volt szó – a gyakorlatokat Fülöp Kata vezette, aki nagy empátiával nyitott meg új lehetőségeket a fiatalok számára. Délután Kovács János mestercukrász a karamellvirágok világába vezetett.//

Kapcsolódó cikkeink