Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek világszerte. Ezért is jelentős, hogy Magyarországon már 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10 budapesti és 2 vidéki hotel vesz részt a pazarlás elleni kezdeményezésben. A fővárosi szállodák összesen 6000 kg élelmiszert mentettek meg.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
A Hilton mellett más, rangos budapesti szállodák is megtalálhatóak a Munchon: a Hotel Oktogon, a Hotel Nemzeti, a Hotel Moments, a Netizen Hotel, a Hotel President, a Diamond Hill Hotel&Restaurant, az Alta Moda Fashion Hotel és a Hotel Vision is részt vesznek az ételmentésben. A legnépszerűbbnek azonban nem egy fővárosi, hanem egy egri szálloda bizonyult: az egri Minaret Hotel és Étteremben mentették meg a legtöbb ételt a pazarlástól. A második legnépszerűbb a Hotel President, a harmadik helyen pedig a Hotel Moments szerepel.
Kapcsolódó cikkeink
Bolti eszközök és berendezések, 1. rész: Kevesebb kibocsátás, több kontroll
A kiskereskedelmi terek átalakulása ma már nem csupán esztétikai vagy…
Tovább olvasom >Tiszta haszon!
A higiéniai piac néhány nagy szereplőjét piacról, termékújdonságokról, vásárlói preferenciákról,…
Tovább olvasom >Új éttermi szolgáltatást vezetett be a Munch
Elindult a Munch Club, amely exkluzív éttermi 1+1 Dealekkel és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megállapodást kötött a BDPST Group és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
A BDPST Group portfóliójába tartozó DOME Kft. és a Budapest…
Tovább olvasom >Tiszta haszon!
A higiéniai piac néhány nagy szereplőjét piacról, termékújdonságokról, vásárlói preferenciákról,…
Tovább olvasom >A belgák 23,7 millió utazást tettek 2024-ben
A belga állampolgárok 2024-ben 23,7 millió külföldi utazást tettek, mintegy…
Tovább olvasom >