Kávékülönlegességekekkel készül a Nespresso Valentin-napra

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 07. 09:58

A szerelmesek ünnepén a megszokott espresso néhány merész íz és egy kis csokoládé segítségével pár perc alatt mesés kávékülönlegességé varázsolható. 

ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók 

20 ml tejszín

 1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna 

fehércsokoládé-forgács

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot. 

2. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval. 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

 Hozzávalók 

vaníliaszirup

kókuszreszelék 

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Nespresso Vertuo Toccanto kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

kis méretű kávéscsésze 

Elkészítés

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket. 

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Vertuo Toccanto kávét (40 ml) az előkészített csészébe. 

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK

 ESPRESSO FEHÉR CSOKOLÁDÉS-MÁLNÁS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók 

20 ml tejszín

1 Nespresso Paris Espresso kávékapszula

friss málnadarabok vagy liofilizált málna 

fehércsokoládé-forgács

Eszközök

habszifon

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. A tejszínt öntsük egy 250 ml-es habszifonba, és készítsünk belőle tejszínhabot. 

2. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe.

3. Halmozzuk a habot a kávé tetejére, majd díszítsük málnadarabokkal. A tetejét szórjunk meg fehér csokoládéval. 

KÓKUSZOS-VANÍLIÁS ESPRESSO MACCHIATO RÓZSASZIRMOKKAL

 Hozzávalók 

vaníliaszirup

kókuszreszelék 

100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej

1 Paris Espresso kávékapszula

étcsokoládé-forgács

ehető szárított rózsaszirmok

Eszköz

kis méretű kávéscsésze

Elkészítés

1. Csorgassunk vaníliaszirupot egy átlátszó kávéscsésze peremére, majd szórjunk rá kókuszreszeléket. 

2. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Café Viennois” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

3. Készítsük el a Nespresso Paris Espresso kávét (40 ml) az előkészített csészébe. 

4. Kanalazzunk a kávé tetejére az elkészült tejhabból, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal és díszítsük szárított rózsaszirommal.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink