Italok a hegyről
Színes italok, változatos ízek, valós tradíciókra épülő történet: a jól sikerült 21. századi termékfejlesztés tipikus példája a szlovák Tatratea, amelynek változatai már a magyar üzletekben is elérhetők. A Karloff szeszfőzdében közel 20 éve bele mertek vágni egy különleges megközelítésű likőrsorozat megalkotásába, szemet vonzó kiszerelést készítettek hozzá, és merész árképzéssel piacra vitték – az eredmény a 10 tagból álló sikeres italcsalád.
Az ízesítésükben és alkoholtartalmukban eltérő likőrök koncepciója a hagyományokra épít. A hegyekben élő emberek saját készítésű orvosságaikkal próbálták gyógyítani a betegségeket. Forralt vizet öntöttek titkos gyógynövénykeverékükre, majd mézet, fokhagymát és alkoholt adtak hozzá. Minden gyógyítónak saját receptje volt, de mindegyikük ugyanúgy nevezte azt: tea.
A Tatrateákba ma fekete tea, gyógynövények, hegyi forrásvíz, melasz, alkohol, gyümölcskivonat és tölgyfachips kerül, és a 8 hét után leszűrt keveréket tölgyfahordóban érlelik. Itthon a terméket a Heinemann forgalmazza. //
Kapcsolódó cikkeink
Izgalmas, egzotikus világ
A spiritek világával foglalkozó sorozatunkban ezúttal rendhagyó módon együtt kutatjuk a…
Tovább olvasom >Merészség, lendület, színvonal – Koktél, No&Low, RTD
Nagy ütemben fejlődik, gazdagodik a hazai bárok világa és a…
Tovább olvasom >Ha nyár, akkor fesztivál!
Összeállításunkban megszólalnak a legjelentősebb hazai fesztiválok képviselői, akik megosztják az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: a gyógyturizmusé, az egészségturizmusé a jövő
Nagy potenciál van Hévízben, nemcsak az ország GDP-jének tizedét adó…
Tovább olvasom >A külföldi turisták Budapesten kívül nem nagyon mennek máshova
A KSH márciusi turisztikai eredményei kiugró növekedést mutatnak, amely elsősorban…
Tovább olvasom >