Ilyen árakkal találkozhatunk a Michelin-csillagos éttermekben a régióhoz képest

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 11. 11. 10:42

Most, hogy vidéki éttermek is kerültek a Michelin-csillagos helyek sorába, 62-re nőtt az ajánlott vendéglátóegységek száma. A régi és új Michelin-csillagos éttermek öt-tizenöt fogásos menüjét 29–69 ezer forintért lehet végigkóstolni, kérdéses azonban, hogy az idei csillagszórás mennyire viszi fel az árakat.

Egyelőre nem látni nagy drágulást

Jelenleg egy budapesti és egy tatai étteremnek van két Michelin-csillaga. A Stand hatfogásos menüjét jelenleg 54,9 ezer forintért, a Platán Gourmet tízfogásosát 59 ezerért, a tizenkét fogást pedig 66 ezer forintért lehet végigenni a 28–36 ezer forintért számolt borpárosítások nélkül, de több mint 10 százalékos szervizdíj megfizetése mellett – mutat rá a VG.

Két csillagban olcsóbbak a magyar éttermek mondjuk a bécsieknél, az egycsillagos kategóriában viszont mindenütt nagy a különbség. A legdrágább magyar egycsillagos most a Babel Budapest 13 fogásos menüsora, amelynek ára 69 ezer forint – hozzá a borpárosítás 29,5 ezer –, és mindez még kiegészül az ugyancsak a legmagasabbnak számító, 17,5 százalékos pluszszervizdíjjal. A legszerényebb árszabást az esztergomi 42 étterem ötfogásos, 29 ezer forintos menüjénél látni, a magyarországi árak e két étteremé között szóródnak.

További árak és régiós körkép a VG cikkében.

 

Kapcsolódó cikkeink