Így marad hosszabb ideig friss a tej a Tesco szerint

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 03. 13. 11:05

A tej gyakran szerepel a bevásárlólistákon, azonban rövid szavatossági ideje miatt könnyen vezethet beszerzése élelmiszerpazarláshoz. A megfelelő tárolás és fagyasztás azonban megakadályozhatja ezt a problémát, miközben pénzt takaríthatunk meg. A Tesco tanácsai új lehetőséget nyújtanak a tej frissességének megőrzésére.

A Tesco kiemelte, hogy a fölözött és a félzsíros tej ideálisabb a fagyasztáshoz, mint a teljes zsírtartalmú változatok. A magasabb zsírtartalom nehezítheti ugyanis a megfelelő fagyasztást. Fontos, hogy légmentesen záródó és kifejezetten fagyasztásra alkalmas edényeket használjunk, mivel a tej térfogata fagyasztás közben növekedhet.

A fagyasztott tej akár több hónapig is eltartható, azonban érdemes az első hónapokban felhasználni. A kiolvasztást mindig a hűtőszekrényben végezzük, hogy minimalizáljuk a baktériumok szaporodásának kockázatát.

A Tesco további hasznos tippeket is adott a tej fagyasztásához és felolvasztásához:

  • Mielőtt lefagyasztanánk a tejet, igyunk meg belőle egy kis mennyiséget vagy öntsünk ki egy keveset, hogy helyet biztosítsunk az edény tetején lévő kitágulásnak.
  • A tejnek körülbelül 12 óra kell a teljes megfagyáshoz.
  • A felolvasztást a fagyasztóból kivéve éjszakán át a hűtő ajtajában végezzük. Ha aggódunk a páralecsapódás miatt, tekerjünk konyharuhát az üveg köré.
  • Miután a tej felolvasztódott, alaposan rázzuk meg mielőtt felhasználnánk, hogy egyenletesen keveredjenek össze az összetevők.
  • Fontos még megjegyezni, hogy ha a tej túl sokáig áll szobahőmérsékleten olvadás közben, a baktériumok száma növekedhet, ami egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért fontos, hogy a felolvasztást megfelelően végezzük el, és az elővigyázatosság szabályait betartsuk.

A Tesco tanácsai segítenek abban, hogy a tej hosszabb ideig friss maradjon, és elkerülhető legyen az élelmiszerpazarlás, miközben biztonságosan és hatékonyan használjuk fel a fagyasztott tejet otthonunkban.

Kapcsolódó cikkeink