Húspótlót előállító cégbe fektet a sörgyártó

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 01. 27. 11:10

A Bitburger Holding egy ideje keresi a startupok társaságát befektetéseiben. A családi holding vezetője először beszélt a társaság stratégiájáról a Handelsblatt című német lapnak – olvasható az origo-n.

A Bitburger közvetve fektet be a berlini Mushlabba nevű startupba, azaz egy olyan társaságba, amely gombákból készített húspótlót állít elő. Ily módon a Bitburger a fenntartható ételek fejlesztésébe száll be, és aktív partnerként is közreműködik az üzletben.

Nem ez az első startupos befektetése azonban a sörgyártónak, hiszen már részesedést szerzett a Share, a Hello Fresh Go és a Snoooze nevű újonnan indult vállalkozásokban, amelyek ugyancsak nem a sörpiacon dolgoznak, hiszen fogyasztási cikkekkel és gyógynövények felhasználásával foglalkoznak.
A startupok inspirációt jelentenek a számunkra, segíthetnek az üzleti tevékenységünk fejlesztésében – nyilatkozta a Handelsblattnak Matthäus Niewodniczanski, a holding ügyvezető igazgatója.

Niewodniczanski tisztában van vele, hogy nem tudja megváltoztatni az egyre csökkenő sörfogyasztást Németországban, ezért lépésük a családi vállalkozás értékének megőrzéséről szól.

– Úgy gondolom, hogy veszélyes egy növekvő cégcsaládra, amennyiben csak egy üzleti modellje van – mondta az interjúban. Hozzátette azonban, hogy nagyon későn kezdték el az alternatív vállalkozási lábak kiépítését, de mindenképpen felzárkóznak (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink