Hitelességvizsgálat alatt a lazacolaj márkák Norvégiában

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 24. 11:10

Új, a világon egyedülálló eljárással vizsgáltak be lazacolaj márkákat a piacvezető Norvégiában. Az OmegaVeritas független tesztjén a világ vezető lazacolaj termékekben lévő összetevőket elemezte, melynek alapján megbízható pontossággal kiszűrhetőek a hamisítványok. Az új rendszert hamarosan a kiskereskedők számára is széles körben elérhetővé teszik.

ulf_oldenborg

Ulf Oldenborg

A teszt egy világon egyedülálló kutatási és fejlesztési tevékenység eredményeként jött létre, a Norvég Kutatási Tanács támogatásával. A vezető lazacolaj gyártók, mint a Biomega, Marine Harvest, Nordlaks és Nutrimar, az OmegaVeritas együtt optimalizálta és hitelesítette a vizsgálati eljárást, az algoritmusokat, valamint létrehoztak egy referencia adatbázist a lazacolaj termékek számára.

Több, kiskereskedelemben is kapható lazacolaj márka már átesett az alapos bevizsgáláson, és nem meglepő módon az eredmények azt mutatták, hogy nem mindegyik termék tartalmazza azt, ami a címkén szerepel.

A Natural Pharmaceuticals volt az első márkatulajdonos, aki a hitelességvizsgálatot elvégezte a lazacolaj termékén. Az általuk forgalmazott OmegaMarine Forte+ 35%-ban természetes lazacolajat, és 65%-ban koncentrált halolajat tartalmaz. „Ismét egy hiteles külső fél igazolta, hogy a termékünk minőségi, eredeti lazacolajat tartalmaz. A beszállítóinkba vetett bizalmunkat tovább erősítette, hogy valóban a legjobb partnerekkel dolgozunk, ami természetesen fontos a cégünk és a vásárlóink számára” – mondta Ulf Oldenborg, a Natural Pharmaceuticals vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink