Hatalmas magyar siker a Fagylalt Világbajnokságon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 01. 23. 11:04

Az olaszországi Riminiben rendezett 10. jubileumi Gelato World Cup-on a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián alkotta magyar csapat bronzérmet szerzett, felülmúlva ezzel tavalyi Európa-bajnoki bronzérmüket.

Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A versenyen a magyar csapatnak sikerült a második helyen végző Dél-Korea csapata elé kerülnie, míg a címvédő Olaszország aranyérmet nyert ismét. A tavalyi Európa-bajnoki bronzérem biztosította a magyaroknak a lehetőséget a világbajnoki döntőbe való továbbjutásra, ahol végül kiválóan teljesítettek.

A magyar csapat versenyprodukciója az Alice Csodaországban témaköréhez kapcsolódott, és minden versenyfeladatuk e meseregény hangulatát idézte. A Gelato World Cup versenyzőinek számos kihívást kellett teljesíteniük, többek között dekorált fagylalttégelyt, fagylalttortát, fagylalt-pohárdesszertet, háromféle meleg előételt gourmet sós fagylalttal ötvözve, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy „meglepetés” alapanyaggal készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett alkotniuk.

A Gelato World Cup, amit 2003 óta kétévente rendeznek meg, a világ minden tájáról érkező cukrász szakemberek számára kiváló platform, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára. Emellett hozzájárul az ágazat szakmai fejlesztéséhez és lehetőséget biztosít a legfrissebb fagylalttrendek bemutatására. A magyar csapat bronzérmével ismét bizonyította, hogy a hazai cukrászművészet nemzetközi szinten is kiemelkedő.

Kapcsolódó cikkeink