Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia alapítója; születésnapja alkalmából az ipartestület immár hagyományosan tartott megemlékezést az MVI kezdeményezésére állított emléktábla megkoszorúzásával.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
Az ünnepség a pandémia után először újra a nagy elődhöz méltóan széles körben, a család és a szakma számos szereplőjének közreműködésével zajlott. Az V. kerületi Akadémia utca 1. alatt 2016 júniusában felavatott táblánál Kovács László elnök tartott beszédet, aki elmondta, hogy az ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta. Gundel János a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének – 35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke.
A koszorúzáson a Gundel család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a világhírű vendéglős dinasztia megalapítóját, és megköszönte az MVI elnökségének, hogy évente megszervezik a visszaemlékezést; ezután került sor a koszorúzásra.
A jelenlévők a 7 éve elhunyt Jakabffy Lászlóról is megemlékeztek, akinek oroszlánrésze volt az emléktábla felállításában, az ehhez szükséges adományok összegyűjtésében.
//
Kapcsolódó cikkeink
MVI Közgyűlés 2024
Május 15-én került megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének 2024. évi…
Tovább olvasom >Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >A család, a csapat és én
Az Év Vendéglőse díjat idén a soproni Erhardt Étterem, Panzió…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országtorta-selejtező
Az idén tizennyolcadik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája verseny első zsűrizési…
Tovább olvasom >Az AI-generálta reklám kedves bája – A nap videója
Ez a pizzareklám egy éve készült, talán még nem tökéletes…
Tovább olvasom >Az eper luxusa (és csomagolása) – A nap képe
Epercsomagolás a tehetősebbeknek: a philadelphiai Oishii farmon nőtt csodákból egy…
Tovább olvasom >