Green Club találkozó a DDC-nél

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 07. 07. 12:38

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) vendége volt a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) Zöld Tagozata a legutóbbi green club találkozón.

A Magyar Marketing Szövetség Zöld Tagozata

A résztvevők megismerhették a DDC – mint a váci és a beremendi régió meghatározó gazdasági szereplője, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő – fenntarthatósági beruházásait, illetve szervezett szakmai programon, és exkluzív gyárlátogatási túrán vehettek részt a Sejcei Mészkőbányában és a Váci Cementgyárban.
A vállalat komoly kihívással nézett szembe a korábbi gazdasági válság idején. A cementigény a ’80-as évek színvonalára esett vissza, amely negatív hatással volt a vállalat teljesítményére.

A vezetés és a tulajdonosi kör azonban határozottan, fejlesztési beruházásokkal és a CSR területen történő elkötelezettséggel reagált a válságra. A váci és a beremendi cementgyárban megvalósított fejlesztések hozzájárultak az üzembiztonság növekedéséhez és a fenntartható működéshez, valamint a korszerűbb gyártási tevékenységhez. A modern technológiák alkalmazása mellett a DDC kiemelten fontosnak tartja a környezetükkel harmóniában történő együttélést. Éppen ezért a társadalmi felelősségvállalási programokon keresztül a tehetséggondozásban, a környezeti nevelésben és a „zöld” kezdeményezések létrehozásában is jelentős szerepet vállaltak, és jelenleg is vállalnak.

A kihelyezett ülés során a résztvevőknek Szilágyi Zsolt, a DDC elnök-vezérigazgatója mutatta be a vállalatot, majd Guth Zoltán kommunikációs vezető beszélt a DDC társadalmi felelősségvállalási programjáról. A CSR program egyik meghatározó eleméről, a Zöld Alternatíva Vetélkedőről a Ferling képviseletében Zubán Zoltán tartott előadást.

Ezt követően a fenntarthatósággal és klímaváltozással kapcsolatos szakmai előadásokat Dr. Hunyadi Mátyás humán-ökológus és Fazekas Endre élelmiszeripari mérnök-közgazdász tartottak.

Kapcsolódó cikkeink