Friss és praktikus – a konzervzöldség előnyei

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 14. 09:00

Egy jó étel alapkövetelménye minden esetben a frissesség és a zamatos íz. A Bonduelle kukoricái, gombái, zöldborsói, és további termékei, nem csak megőrzik friss ízüket –mivel betakarításuk és feldolgozásuk között csupán pár óra telik el – de mindig, szezontól függetlenül elérhetőek bárki számára.

A háziasszonyok jelentős időt és fáradságot spórolhatnak meg, ha a Bonduelle termékeit választják, hiszen a kukoricák, gombák és más finom alapanyagok már felhasználásra alkalmas állapotban kerülnek hozzájuk a boltok polcairól. Nincs szükség órákig tartó zöldségtisztításra, borsó – vagy babfejtésre és az alapanyagok további áztatására, azonnal elkészíthetőek belőlük a finomabbnál finomabb ételek.

Általános tévhit az is, hogy a konzerv zöldségek és gyümölcsök rossz minőségűek és egészségtelenek. A főzés során felhasznált konzervzöldségeknek komoly minőségbiztosítási szűrőn kell átesniük, mielőtt forgalomba kerülnének. Ráadásul nem árt tudni a tudatos fogyasztónak azt sem, hogy a konzervtermékek összeállításánál, az eljárás során tartósítószert sem alkalmaznak, a Bonduelle termékei GMO-mentesek. A zöldségek betakarítása és a feldolgozás folyamata között csak néhány óra telik el, így a késztermék megőrzi az alapanyag ízét és tápértékét. Mesterséges tartósítószer helyett a konzervtermékek 115-130°C-on, hőkezeléssel tartósítottak, ezt a technológiát 1810-ben fedezte fel Nicolas Appert. A hőkezelés célja, hogy kiirtsa a baktériumokat, így éveken keresztül tárolható a termék szobahőmérsékleten is, anélkül hogy érezhetően veszítene a minőségéből. A konzervdobozok légmentesek és belső felületüket is egy ún. innert réteg védi.

Kapcsolódó cikkeink